Έντυπη Έκδοση

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΣΕ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ»

Τα βρήκαν για τα «κόκκινα» δάνεια

Κοινή γραμμή για τα «κόκκινα» δάνεια και την προεδρική εκλογή και στο βάθος ευρύτερη συνεργασία στο μέλλον καταγράφηκαν στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.

Μετά τη συνάντηση και σε περιβάλλον αβροτήτων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα» δάνεια καθώς, όπως είπε, «βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος με τις δικές μας προγραμματικές επεξεργασίες», ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε την απόφαση να μην δώσει στήριξη στην κυβέρνηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η οικονομία, στο περιθώριο, όμως, είναι βέβαιο ότι εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την επόμενη μέρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί συμμαχίες στην περίπτωση που δεν καταφέρει να συγκεντρώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι συζητήθηκαν «τα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αναγκαία σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων από διαφορετικές οπτικές γωνίες, προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του Μνημονίου άμεσα και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας, στην επανεκκίνηση της οικονομίας, κυρίως στηρίζοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά, αλλά και τους χιλιάδες, εκατομμύρια, συμπολίτες μας».

Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή κατ' αρχήν της πρότασης των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα» δάνεια από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσει να κάνει τις επαφές του με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα ώστε να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει και η άλλη λύση. Η άλλη λύση που δεν εξαρτάται ούτε από τις αποφάσεις της κ. Μέρκελ ούτε από τις αποφάσεις των τραπεζιτών. Την ώρα που η σημερινή, απερχόμενη, κυβέρνηση ασχολείται με τη διαγραφή των δανείων των κομμάτων τους, ή των συμφερόντων που τη στηρίζουν, κάποιοι πρέπει να ενδιαφερθούν για τον ελληνικό λαό. Μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία, κρατώντας ο καθένας τις δικές του "κόκκινες γραμμές" και να προχωρήσουμε στο αύριο» είπε ο κ. Καμμένος.

Καρύδης: Συμφωνία χωρίς αρχές

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη γραμμή της ακραίας πόλωσης που ακολουθεί το Μαξίμου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ κινείται και η Χαριλάου Τρικούπη.

Είναι ενδεικτικό το σχόλιο του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου έκανε λόγο για «ταύτιση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη συνωμοσιολογική ακροδεξιά» με αφορμή τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.

Ο Δημήτρης Καρύδης έκανε λόγο για συμφωνία χωρίς αρχές των δύο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να ρίξουν την κυβέρνηση και σε συνέχεια της ρητορικής Βενιζέλου, κατά τη δευτερολογία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή πριν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμμένο ότι «προκαλούν, απειλούν, εκβιάζουν τους θεσμούς και υπονομεύουν την ομαλότητα» μη ψηφίζοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)
Δάνεια
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Τράπεζες
ΣΥΡΙΖΑ
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις