Ηλεκτρονική Έκδοση

Απάντηση Κ.Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ

Συνέχεια στην ενδοκυβερνητική κόντρα για το Δημόσιο

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αμβλύνει τις αντιδράσεις μετά τα δημοσιεύματα περί αρχικού μισθού στο Δημόσιο αντίστοιχου με αυτόν στον ιδιωτικό τομέα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε σήμερα ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού. Παράλληλα ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να διεξαχθεί διάλογος για το ζήτημα και να μη γίνεται συζήτηση μέσω διαρροών απαντώντας στο σχόλιο της Χαρ.Τρικούπη ότι «πρέπει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ».

Μετά τα δημοσιεύματα περί νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για "σχεδιασμούς, τους οποίους δεν έχει αποδεχθεί" ενώ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να "μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του".

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην κριτική καλώντας σε διάλογο για το Δημόσιο και σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνεται συζήτηση με "κραυγές, διαρροές ή δημοσιεύματα". Πάντως είπε ότι ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών και των παράνομων μονιμοποιήσεων μέσω των μετατροπών συμβάσεων θα συνεχιστεί και το 2015 ενώ διαβεβαίωσε ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με εξαίρεση ενδεχομένως αυτούς που απολαμβάνουν την προσωπική διαφορά σε σχέση με τους συναδέλφους τους, επειδή οι αποδοχές τους δεν προσαρμόστηκαν πλήρως όταν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε λόγο για μισθολόγιο εξαιρετικά συμπιεσμένο στο Δημόσιο και συμπλήρωσε: "Μπαίνουν οι υπάλληλοι με υψηλούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και βγαίνουν με χαμηλούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να συζητήσουμε νηφάλια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό. Πρέπει να υπάρχει ένας καινούργιος εισαγωγικός μισθός μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους μόνο για μια διετή δοκιμαστική περίοδο, που προβλέπεται και σήμερα από τον υπαλληλικό κώδικα, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς το ως ένα "σαφώς διχασμένο κόμμα", καθότι, όπως είπε, υπάρχουν ακόμα πτέρυγες που δεν έχουν ακόμα αποσαφηνίσει αν επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι "ανειλικρινής", αφού δεν έχει αποσαφηνίσει εάν δέχεται ή όχι τις θέσεις Λαφαζάνη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημόσιος Τομέας
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Για το ίδιο θέμα
Μητσοτάκης: Το ΠΑΣΟΚ να προσέχει τι σχολιάζει