Ηλεκτρονική Έκδοση

Παπούλιας: Επιβάλλεται η ελάχιστη συνεννόηση

Σαμαράς: Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς επιλέγει την αποσταθεροποίηση

Τελευταία ενημέρωση:

«Πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν, γιατί έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι Έλληνες βουλευτές, υπεύθυνα σκεπτόμενοι τον Φεβρουάριο, θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια τη Δευτέρα, απαντώντας στο αίτημα Τσίπρα για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ώστε να οριστεί ημερομηνία εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι πρόωρες εκλογές, αυτό που - όπως είπε - δεν θέλει, απεύχεται ο ελληνικός λαός και φοβούνται οι ξένες αγορές.
 
«Διανύσαμε πολύ δρόμο, πάρα πολύ δρόμο, για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς. 
 
«Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν. Έχουν αφήσει ίχνη. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση» είπε, νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό στο γραφείο του στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
«Σας άκουσα να το λέτε και το μεσημέρι και συμφωνώ απολύτως. Ήρθα για να σας ενημερώσω για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο» απάντησε ο κ. Σαμαράς.
 

Προηγήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή ορκωμοσίας των δύο νέων υπουργών Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωνσταντίνου Σκρέκα, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
 
ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς επιλέγει την αποσταθεροποίηση
 
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε πως «η απάντηση του κ. Σαμαρά στην πρόταση διεξόδου» που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ «ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση και επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση». 
 
«Το γεγονός ότι αρνείται τη συναίνεση για το πρόσωπο του νέου ΠτΔ , δείχνει ότι μοναδική του επιδίωξη είναι η πολιτική του επιβίωση» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
«Εμείς επιμένουμε στην ανάγκη της σταθερότητας και των ομαλών δημοκρατικών εξελίξεων που μπορούν να εγγυηθούν την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Επίκριση Βούλτεψη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ
 
«Το πρωί ζητούν θεσμική εκτροπή. Το απόγευμα την ονομάζουν… σταθερότητα» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Η Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει λόγο για «ομαλότητα» την ώρα που σπέρνει τον φόβο της πολιτικής αστάθειας και πρόσθεσε:«Όμως, η Δημοκρατία και το Σύνταγμα έχουν τους δικούς τους κανόνες».
 

 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Προεδρία της Δημοκρατίας
Για το ίδιο θέμα
Εκλογές ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας