Ηλεκτρονική Έκδοση

Διευκρινίσεις Δένδια για τα στεγαστικά

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την πρόταση που παρουσίασε τη Δευτέρα για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια προχώρησε σήμερα ο τέως υπουργός Ανάπτυξης -και νυν Άμυνας- Νίκος Δένδιας, καθώς οι χθεσινές δηλώσεις προκάλεσαν αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ αλλά και σύγχυση στην αγορά με τις τράπεζες να εκφράζουν φόβους ότι θα παγώσουν οι πληρωμές.

Μιλώντας την Τρίτη στο ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 είπε ότι παρουσίασε μια πρόταση όχι ρύθμιση έτοιμη προς κατάθεση στη Βουλή και διευκρίνισε πως για το θέμα δεν είχε συζητήσει με το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και με την τρόικα.

«Αλίμονό μου αν για κάθε θέμα στο οποίο εκφράζω άποψη πρέπει να προσυνεννοούμαι με το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε. Η λέξη «άποψη» εδώ αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα αφού στο μεταξύ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε τα όσα είπε ο Ν. Δένδιας τη Δευτέρα «προσωπικές απόψεις». Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει διατυπωμένη ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και πως δεν υπάρχει συμφωνία στην κυβέρνηση για το ζήτημα.

«Τα στεγαστικά δάνεια είναι κοντά στα 27 δισ. ευρώ», επανέλαβε ο Ν.Δένδιας και πρόσθεσε πως «είχαν γίνει κάποιες άτυπες επαφές με τις συστημικές τράπεζες. Με δύο από αυτές.» Όπως συμπλήρωσε «δεν είχε γίνει ακόμη επαφή με τις άλλες και κατά την άποψή μου στο τέλος θα συμφωνήσουν όλες, όπως έγινε και με τα επιχειρηματικά δάνεια» .

«Αυτή είναι η πρόταση που θα κατέθετα στην κυβέρνηση, στα κόμματα και στη Βουλή, εάν είχα μείνει (σ.σ. στο υπουργείο Ανάπτυξης)» τόνισε. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση που παρουσίασε προβλέπει για τα ληξιπρόθεσμα μείωση κατά 30% της αξίας του ακινήτου βάσει της οποίας είχε συναφθεί το αρχικό δάνειο και τον διαχωρισμό του δανείου σε δύο τμήματα.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Ανάπτυξης
Δάνεια
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
«Σπάνε» στα δύο τα στεγαστικά δάνεια - Τι προβλέπεται για τα επιχειρηματικά