Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ., ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Επίκαιρη αντιπαράθεση με Ρόζα, Καστοριάδη

Στης Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Κορνήλιου Καστοριάδη τα διλήμματα σφάζονται από χθες ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΚΚΕ.

Πρόκειται για το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», που διατυπώθηκε πρώτα από τη Ρόζα Λούξεμπουργκ πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά το 1946 έγινε τίτλος ομάδας και περιοδικού από τον Κορνήλιο Καστοριάδη. Το χρησιμοποιεί μήνες τώρα στις ομιλίες του ο Γ. Παπανδρέου και το ανέφερε πρώτη φορά σε συνέντευξή του το φθινόπωρο του 2008. Εννοεί, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, με τη λέξη «βαρβαρότητα» τη νεοφιλελεύθερη και συντηρητική πολιτική της Ευρώπης η οποία, όπως υποστηρίζει, ευθύνεται για την οικονομική κρίση...

Ωστόσο χθες το ανακάλυψε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, το θεώρησε προσβλητικό για τους οπαδούς της Ν.Δ., επένδυσε πάνω σε αυτό ένα επικοινωνιακό μπαράζ κατά του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε αυτό προχθές στην ομιλία του, μιλώντας για ατόπημα του Γ. Παπανδρέου και χθες ο Ευάγγελος Αντώναρος απαίτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διορθώσει, ενώ τον κατηγόρησε ότι καθυβρίζει τους Ελληνες, προσβάλλει και υποτιμά όσους δεν ψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ, δεν σέβεται την ελευθερία του κάθε πολίτη και έχει τριτοκοσμική νοοτροπία...

Τους απάντησε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης κατηγορώντας τον κ. Καραμανλή για «συνειδητή παραποίηση της αλήθειας», αφού, όπως είπε, το συγκεκριμένο δίλημμα είναι πολιτικό - φιλοσοφικό και δεν αναφέρεται στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. Στην αντιπαράθεση παρενέβη και η Αλέκα Παπαρήγα που επιτέθηκε και στους δύο, θεωρώντας ωστόσο αδικαιολόγητη την αγανάκτηση του κ. Καραμανλή.

«Αφού ο κ. Καραμανλής πέρασε από τη συναίνεση στην πόλωση, επόμενο ήταν να προχωρήσει στη συνειδητή παραποίηση, στη διαστρέβλωση και στο ψέμα. Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Καραμανλής ότι το εδώ και δεκαετίες διατυπωμένο πολιτικό και φιλοσοφικό δίλημμα, "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα", σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αναφέρεται στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζει ότι σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αναφέρεται σε οποιονδήποτε πολίτη. Αρα, συνειδητά παραποιεί την αλήθεια, άρα ο κ. Καραμανλής συνειδητά ψεύδεται. Αλλωστε, αν πράγματι νοιαζόταν για τους οπαδούς του κόμματός του, τότε ας είχε φροντίσει ώστε με τις απαράδεκτες πολιτικές, με τις απαράδεκτες αποφάσεις του, να μην τους είχε κάνει να ντρέπονται».

Η κ. Παπαρήγα πήρε θέση στη διαμάχη, όπως τη χαρακτήρισε, και υποστήριξε ότι «είναι άδικη η αγανάκτηση του πρωθυπουργού γιατί η βαρβαρότητα ταυτίζεται με την πολιτική της Ε.Ε., που ακολουθείται και για την Ελλάδα, ενώ όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο, άλλη τόση έχει το ΠΑΣΟΚ με τον σοσιαλισμό».

Επίσης ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού μίλησε κι αυτός για παραποίηση της αλήθειας από τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι «σήμερα βαρβαρότητα είναι η αύξηση της φτώχειας, η αύξηση της ανισότητας, η αύξηση της ανεργίας, η αύξηση των κερδών για τους λίγους εις βάρος των πολλών, κι όλα αυτά είναι αποτελέσματα της νεσοσυντηρητικής πολιτικής που ακολουθείται στην Ευρώπη κι ακολουθεί και η Ν.Δ.». Επίσης η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επί της ουσίας υποστηρίζει πως η Ευρώπη δεν είναι δημοκρατική σήμερα λόγω της κυριαρχίας της Κεντροδεξιάς, ενώ η Φεβρωνία Πατριανάκου ζήτησε να ανακληθεί το ακραίο δόγμα... «πας μη ΠΑΣΟΚ βάρβαρος». *

Διεκδικούν την... πατρότητα

Οι «Ελληνες σοσιαλιστές» -ιδεολογική τάση του ΠΑΣΟΚ- διεκδικούν την πρωτιά υιοθέτησης του συνθήματος «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

Οπως αναφέρουν, από τις 20 Φεβρουαρίου υιοθέτησαν πρόταση του Παντελή Οικονόμου και δημιούργησαν σχετική αφίσα η οποία διακινήθηκε ηλεκτρονικά: «Αυτό που ζούμε οι Ευρωπαίοι είναι βαρβαρότητα. Και ασφαλώς δεν είναι σοσιαλισμός. Με τη θέση μας προτείνουμε στους λαούς, ανάμεσά τους και ο ελληνικός, να κάνουν την επιλογή: να δώσουν τέλος στη βαρβαρότητα και να προχωρήσουν προς τον σοσιαλισμό», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Ευρωεκλογές
ΠΑΣΟΚ
Για το ίδιο θέμα
Τώρα καταλογίζει και δειλία στον Γ. Παπανδρέου η κυβέρνηση