Ηλεκτρονική Έκδοση

Ανεπαρκείς κρίνει τις εξηγήσεις του υπουργού το ΠΑΣΟΚ

Νίπτει τας χείρας του για τη φυγή Καραβέλα ο Νίκος Δένδιας

Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να εμποδίσει τη διαφυγή στο εξωτερικό του Χρήστου Καραβέλα. Όπως αναφέρει, είχε ενημερώσει από χθες τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για «ύποπτες» κινήσεις του κατηγορούμενου στην υπόθεση Siemens.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε χθες με τον Γιώργο Σανιδά και τον ενημέρωσε για το γεγονός πως -σύμφωνα με πρεσβεία της Ελλάδας στο εξωτερικό-  η οικογένεια του Χρ. Καραβέλα εισήγαγε σε χώρα της Νοτίου Αμερικής 3 εκατ. δολάρια, ενώ αγόρασε και πολυτελές ακίνητο.

"Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε επίσης τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι κατά την κρίση του, σε συνδυασμό με ανάλογες πληροφορίες οι οποίες περιήλθαν σε γνώση του από διαφορετικές πηγές, δημιουργούνται υπόνοιες διαφυγής του κ. Χρ. Καραβέλα", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Ν. Δένδιας απέστειλε το σχετικό έγγραφο της Πρεσβείας και στον επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, Στυλιανό Γκρόζο.

Το υπουργείο αποδίδει στις παραπάνω ενέργειες το γεγονός ότι εκδόθηκε, "αργότερα χθες", διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του κατηγορούμενου. Αναφερόμενο στις σημερινές εξελίξεις, σημειώνει ότι το ένταλμα σύλληψης του Χρ. Καραβέλα, "εντός των επομένων ωρών θα μετατραπεί σε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης". Παράλληλα, ανακοινώνει τη δέσμευση του ποσού που εισήγαγε ο κατηγορούμενος στη χώρα της Νοτίου Αμερικής, όπως και του πολυτελούς ακινήτου.

Όσον αφορά στην απόδοση ευθυνών για τη φυγή, "ο Υπουργός Δικαιοσύνης επαναλαμβάνει προς πάσα κατεύθυνση ότι προΐσταται της Διοίκησης και μόνον της Δικαιοσύνης και ότι δεν αναμειγνύεται στη διαδικασία απονομής της".

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια

"Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια από τον Ελληνικό λαό", απάντησε ο Ντίνος Ρόβλιας. "Ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης, αν θέλει να υπηρετήσει την αλήθεια και να περισώσει στοιχειωδώς την απολεσθείσα αξιοπιστία της κυβέρνησής του, οφείλει να εκδώσει νέα ανακοίνωση χωρίς να αποκρύψει κανένα στοιχείο", πρόσθεσε.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,έθεσε σειρά ερωτημάτων προς το Νίκο Δένδια:

  1. Ποιος ενημέρωσε τον κ. Δένδια και μέσω ποιας συγκεκριμένης πρεσβείας Ελλάδας στο εξωτερικό;
  2. Πότε ενημερώθηκε ο κ. Δένδιας;
  3. Ποιες «ανάλογες πληροφορίες» και από ποιες συγκεκριμένα πηγές και πότε ακριβώς περιήλθαν σε γνώση του;
  4. Πότε έλαβε το «σχετικό έγγραφο» της πρεσβείας και πότε το έστειλε στον κ. Γκρόζο;
  5. Με ποιες ενέργειες, ποιας αρχής και πότε δεσμεύτηκε το ποσό στο οποίο αναφέρεται ο κ. Δένδιας, καθώς και το πολυτελές ακίνητο και σε ποια χώρα της Ν. Αμερικής;
"Είναι προφανής και σκανδαλώδης η ολιγωρία έκδοσης διάταξης απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Siemens. Επ' αυτού η κυβέρνηση συνεχίζει να τηρεί ύποπτη σιγή. Τόσο ύποπτη που φαίνεται ότι αυτές οι «αποδράσεις» στελεχών της Siemens μπορεί και να την εξυπηρετούν", πρόσθεσε ο Ντ. Ρόβλιας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Στο... σταθμό του Μονάχου και ο Χρήστος Καραβέλας