Έντυπη Έκδοση

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΓΑΔΑ ΚΑΡΑΒΕΛΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ

Ιφιγένειες εν... Ευελπίδι

Οταν η νομική ευθυκρισία «εκπυρσοκροτεί», τότε αντί του βασικού κατηγορουμένου ενός σκανδάλου, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει, συλλαμβάνονται τα παιδιά του. Οι τρεις κόρες του Χρ. Καραβέλα είναι οι παράπλευρες απώλειες μιας ανακριτικής τακτικής όπου το νομότυπο «κατασπαράζει» το ανθρώπινο.

«Αυτή η απόφασή σας να εκδώσετε εντάλματα σύλληψης σε βάρος των παιδιών του και της γυναίκας του, θα αποτελέσει σταθμό στα δικαστικά χρονικά και θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη ζωή», ήταν η αποστροφή που απηύθυνε προς τον 4ο ειδικό ανακριτή, Ν. Ζαγοριανό, ο συνήγορος του καταζητούμενου Χρ. Καραβέλα, όταν χθες το πρωί μπήκε στο γραφείο του συνοδεύοντας την κρατούμενη 22χρονη κόρη του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens.

Ο δικηγόρος, Γ. Μαρκουλάκος, που προχθές το βράδυ έσπευσε πρώτα στο σπίτι της οικογένειας στην Εκάλη και μετά στη ΓΑΔΑ, όπου κρατήθηκε η κοπέλα, παρέστη ως συνήγορός της κατά τη διάρκεια της απολογίας της, η οποία, όπως ζήτησε η ίδια, παραχωρήθηκε αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος της.

«Δεν έχω καμία σχέση με αυτά που μου καταλογίζετε. Ο πατέρας μου στα τέλη 2002 με αρχές 2003 υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και τότε αποφάσισε να ανοίξει λογαριασμούς από κοινού με όλα του τα παιδιά. Δεν γνωρίζω τίποτα για τις δραστηριότητές του», υποστήριξε η 22χρονη, που ήταν η πρώτη από την οικογένεια που εντοπίστηκε για να εκτελεστεί σε βάρος της το ένταλμα σύλληψης. Οπως μάλιστα κατηγορηματικά δήλωσε χθες ο συνήγορος του Χρ. Καραβέλα, τα παιδιά του δεν είχαν καμία σχέση με το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών, δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή τους και δεν έκαναν ποτέ ανάληψη χρημάτων. Παρ' ότι μάλιστα οι λοιποί... καταζητούμενοι, δηλαδή οι άλλες δύο κόρες του Χρ. Καραβέλα και η σύζυγός του, είχαν ειδοποιήσει ότι έρχονται οι μεν δύο από τη Ρόδο η δε τρίτη από το Παρίσι όπου σπουδάζει, για να θέσουν εαυτούς στη διάθεση της Δικαιοσύνης, οι αστυνομικοί είχαν στήσει καρτέρι στο αεροδρόμιο προκειμένου να τις συλλάβουν. Οπως και έγινε αργά το μεσημέρι.

Η πρώτη κατηγορούμενη παρέμενε και μετά το πέρας της απολογίας επί ώρες έξω από το ανακριτικό γραφείο, αναμένοντας να ολοκληρωθεί η απολογία και της αδελφής της ώστε εισαγγελέας και ανακριτής να αποφανθούν στη συνέχεια για την τύχη και των δύο.

Στις 8 η ώρα το βράδυ, οδηγήθηκε πρώτα ενώπιον του εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και μετά ενώπιον του ανακριτή και η τρίτη κόρη του Χρ. Καραβέλα, ενώ η σύζυγός του από το μεσημέρι περίμενε και αυτή στωικά τη σειρά της.

Γενική κατακραυγή

Ολες αυτές τις ώρες το κτίριο 10 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου στεγάζεται το 4ο ανακριτικό τμήμα, είχε γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Δικηγόροι που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση της Siemens, απλοί πολίτες αλλά και εν ενεργεία δικαστές σχολίαζαν με τους πιο βαρείς χαρακτηρισμούς που έχουν ακουστεί ποτέ για ανακριτική πράξη την κίνηση του κ. Ζαγοριανού να εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος μελών της οικογένειας Καραβέλα.

«Δεν συλλαμβάνεις τα παιδιά επειδή σου ξέφυγε ο πατέρας», ήταν η φράση που ακούστηκε πολλές φορές χθες στο προαύλιο των δικαστηρίων. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Στη φυλακή η σύζυγος και η μεγαλύτερη κόρη
Ο ανακριτής κατηγορεί 18χρονη ότι γνώριζε και απέκρυψε τις μίζες για τον ΟΤΕ (!)