Έντυπη Έκδοση

Ο ανακριτής κατηγορεί 18χρονη ότι γνώριζε και απέκρυψε τις μίζες για τον ΟΤΕ (!)

Οτι γνώριζαν οι κόρες του Χρ. Καραβέλα από το 2004, χρόνο κατά τον οποίο οι δύο ήταν ανήλικες, την «εγκληματική δραστηριότητα» του πατέρα τους και συνειδητά «συνέπραξαν» σ' αυτήν «ξεπλένοντας» μέσω τραπεζικών λογαριασμών μεγάλα χρηματικά ποσά, προϊόντα «ενεργητικής δωροδοκίας», αναφέρει στα κατηγορητήρια που συνέταξε σε βάρος τους ο ανακριτής Ν. Ζαγοριανός.

Το αδίκημα για το οποίο τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του καταζητούμενου Χρ. Καραβέλα, αλλά και η σύζυγός του, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή είναι το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε δωροδοκία, την οποία ο κ. Ζαγοριανός ανεπιτυχώς επιχειρεί να στοιχειοθετήσει τουλάχιστον μέσα από τα προχείρως και άρον άρον συνταγμένα δισέλιδα κατηγορητήριά του.

«Ξέπλυμα»

Σύμφωνα με το περιεχόμενό τους, χρήματα, που φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για δωροδοκίες σχετικά με την υλοποίηση της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ, διακινήθηκαν και «ξεπλύθηκαν», μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς της ίδιας της οικογένειας του «δωροδοκούντος» χωρίς να προκύπτουν τα τρίτα πρόσωπα που θα ήταν οι τελικοί αποδέκτες τους.

Παραθέτουμε ενδεικτικά το ένα από τα τέσσερα κατηγορητήρια που συντάχθηκαν σε βάρος του καταζητούμενου πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens:

«Στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από 08/12/2004 έως 14/05/2008 και ενώ είσαι θυγατέρα του Χρ. Καραβέλα, Οικονομικού Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών και Γενικού Οικονομικού Διευθυντή τμήματος Τηλεπικοινωνιών της εταιρείας Siemens ΑΕ, με περισσότερες από μία πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, δέχτηκες στην κατοχή σου περιουσία που προήλθε από εγκληματική δραστηριότητα που τέλεσε ο πατέρας σου Χρήστος Καραβέλας, υπό την παραπάνω αναφερόμενη ιδιότητά του στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από 1997-2003 και απέκρυψες την αλήθεια όσον αφορά τη φύση, προέλευση, διάθεση αυτής ή τον τόπο που αυτή βρίσκεται ή αποκτήθηκε εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα με σκοπό την απόκρυψη ή συγκάλυψη της παράνομης προέλευσης. Η τέλεση δε από εσένα της ως άνω αξιόποινης πράξης εντάσσεται στο σύνολο σχεδιασμό δράσης σου.

Από κοινού

»Ειδικότερα, στον ως άνω τόπο και χρονικό διάστημα, με περισσότερες από μία πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού δράσης σου, δέχθηκες στην κατοχή σου περιουσία, που προήλθε από την εγκληματική δραστηριότητα της ενεργητικής δωροδοκίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση που τέλεσε ο πατέρας σου με άλλους συγκατηγορουμένους του στελέχη της Ζίμενς, προκειμένου μέσω χρηματικών ωφελημάτων που δόθηκαν στο πλαίσιο της τέλεσης της αξιόποινης πράξης στα στελέχη του ΟΤΕ να υπογραφεί προγραμματική συμφωνία 8002/1997 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ, που υπεγράφη τελικώς μεταξύ ΟΤΕ και Ζίμενς, να συναφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο οι διαδοχικές εκτελεστές παραγγελίες αυτής και να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες που είχαν τεθεί για τη διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων του ΟΤΕ μέχρι και την ολοκλήρωση της εκτέλεσης της σύμβασης και απέκρυψες την αλήθεια όσον αφορά τη φύση, προέλευση, διάθεση αυτής ή τον τρόπο που βρίσκεται ή αποκτήθηκε εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα, με σκοπό την απόκρυψη ή συγκάλυψη της παράνομης προέλευσής της».

Οι λογαριασμοί

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκαν οι HSBC Bank στην Αθήνα και η Τράπεζα Πειραιώς και συγκεκριμένοι τέσσερις λογαριασμοί προκειμένου να γίνει αποδοχή των ποσών:

* «418.000 ευρώ, το οποίο ζήτησες στις 8/12/2004 να μεταφερθεί από την Credit Suisse στη Ζυρίχη Ελβετίας από τραπεζικό λογαριασμό που τηρούσε εκεί ο πατέρας σου, για τη διάπραξη ενεργητικής δωροδοκίας στον πρώτο από τους προαναφερόμενους λογαριασμούς που άνοιξες για το σκοπό αυτό με τον πατέρα σου στις 23/11/2004».

* «582.000 δολαρίων ΗΠΑ, το οποίο ζήτησες στις 10/12/2004 να μεταφερθεί από την Credit Suisse στη Ζυρίχη Ελβετίας από τραπεζικό λογαριασμό που τηρούσε εκεί ο πατέρας σου, για τη διάπραξη ενεργητικής δωροδοκίας στο δεύτερο από τους προαναφερόμενους λογαριασμούς που άνοιξες για το σκοπό αυτό με τον πατέρα σου στις 23/11/2004».

* «354.785,7 ευρώ, το οποίο ζήτησες στις 14/05/2008 να μεταφερθεί από την HSBC Ελλάδος από τον πρώτο τραπεζικό λογαριασμό που τηρούσες εκεί με τον πατέρα σου στον τρίτο τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξες εκεί με τον πατέρα σου στις 14/05/2008».

* «582.000 δολαρίων ως μέρος ποσού 829.011,9 δολαρίων το οποίο ζήτησες στις 14/05/2008 να μεταφερθεί από την HSBC Ελλάδος από το δεύτερο τραπεζικό λογαριασμό που τηρούσες εκεί με τον πατέρα σου στον τέταρτο τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξες για το σκοπό αυτό με τον πατέρα σου στις 14/05/2008».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Ιφιγένειες εν... Ευελπίδι