Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Με την ανοχή του υπουργείου Παιδείας η δίωξη της Στέλλας Πρωτονοτάριου

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ποινική δίωξη εις βάρος της πρώην διευθύντριας του 132ου Δημοτικού σχολείου της Γκράβας, Στέλλας Πρωτονοτάριου. Η εκπαιδευτικός -η δίκη της οποίας ξεκινά αύριο- διώκεται επειδή παραχώρησε αίθουσες του σχολείου, εκτός ωραρίου, για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας αλλοδαπών μαθητών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν σε ένα σχολείο ου οποίου ο πληθυσμός σε ποσοστό 70% είναι παιδιά μεταναστών και με τη σύμφωνη γνώμη -με ομόφωνη απόφαση- του συλλόγου διδασκόντων. Επρόκειτο για ακόμη μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής αγωγής και της επιχείρησης ένταξης των παιδιών μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, επιχείρησης που ξεκίνησε η πρώην διευθύντρια του σχολείου και διεκόπη απότομα με την απομάκρυνσή της.

Το κόμμα της Αριστεράς αποδίδει στην ποινική κατηγορία ελατήρια πρόκλησης εθνικιστικών αντανακλαστικών και κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι ανέχθηκε, αν όχι παρότρυνε, τη δίωξη της εκπαιδευτικού. "Πρόκειται για μια επίθεση ενταγμένη σε ένα γενικότερο ξενοφοβικό κλίμα που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, όπως φαίνεται κι από τις τελευταίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, στην αγωνία του να λιγοστέψει τις διαρροές προς το ΛΑΟΣ", εκτιμά, καταγγελοντας παράλληλα τον υπουργό Παιδείας ότι αποφεύγει τη συνάντηση με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κοροβέση και Τ.Κουράκη.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
Εκπαίδευση
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Στο πλευρό της Στέλλας Πρωτονοτάριου το ΠΑΣΟΚ