Ηλεκτρονική Έκδοση

Όποιος διαφωνεί ρίχνει την κυβέρνηση και αναλαμβάνει την ευθύνη, λέει ο Ευαγγ. Αντώναρος για Μανώλη

Δεν έλαβε το μήνυμα του Υμηττού η κυβέρνηση

Ασυνήθη, για τα δεδομένα της εποχής,χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Αντώναρος τον αριθμό των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει, αρνούμενος τις κατηγορίες περί κρατικής ολιγωρίας στην αντιμετώπισή τους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, λέγοντας ότι οι επίμαχες δηλώσεις του,για τις καθυστερήσεις στην ενοικίαση ελικοπτέρων, παρουσιάσουν «αποσπασματικά».

Υποστήριξε ότι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τα προηγούμενα 24ωρα, αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, με τα υπάρχοντα μέσα και επέμεινε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ενδεχομένου, με τον πρέποντα τρόπο.

Σχολιάζοντας τις εσωκομματικές "φωτιές", που άναψαν οι δηλώσεις Μανώλη περί επανίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και συνεργασίας με το ΛΑΟΣ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε σκληρότερος απέναντι στον βουλευτή Αργολίδας σε σχέση με χθες. Ο τελευταίος έχει εξάλλου ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της κυβέρνησης ή να κατέβει υποψήφιος με το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη, στις επόμενες εκλογές.

"Αν κάποιος διαφωνεί με βασικές επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση και να αναλάβει τις ευθύνες του για τις συνέπειες αυτής της επιλογής του", είπε ο Ευάγγελος Αντώναρος. Όπως διευκρίνισε, είναι δικαίωμα του καθενός να είναι ή να μην είναι υποψήφιος βουλευτής ή αν θέλει να παραιτηθεί. Ο καθένας αναλαμβάνει με τα λόγια του και τις πράξεις του τις ευθύνες του απέναντι στον τόπο και την παράταξη, πρόσθεσε.

Τέλος, σχολιάζοντας τη μείωση της θητείας των κληρωτών στους εννέα μήνες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε ότι πρόκειται για κίνηση με προεκλογική στόχευση. Ανέφερε ότι είχε δρομολογηθεί πριν τις ευρωεκλογές, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί τότε, ακριβώς για να μην κατηγορηθεί η κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το ζήτημα προς ίδιον όφελος. "Η μείωση της θητείας είναι μέτρο θετικό και δεν πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με γνώμονα μικροκομματικές σκοπιμότητες και στείρα άρνηση", είπε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Περιβάλλον & οικολογία
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Ζητάει από τον Καραμανλή νέο κόμμα, με Ν.Δ. και ΛΑΟΣ
Στη μάχη... με νεροπίστολα