Ηλεκτρονική Έκδοση

Παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα ο Αλέκος Αλαβάνος

Την παραίτησή του από την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, θα υποβάλλει σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γραμματείας του κόμματος. Παράλληλα, θα γνωστοποιήσει στα μέλη της, ότι θα υποβάλλει στον πρόεδρο του Σώματος, την παραίτησή του και από το βουλευτικό του αξίωμα.

Τη θέση του Αλέκου Αλαβάνου στη Βουλή, θα πάρει η πρώτη επιλαχούσα στην περιφέρεια του Ηρακλείου, Νάντια Βαλαβάνη. Η κ. Βαλαβάνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 16 Αυγούστου 1954.
Είναι συγγραφέας και οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και υπ. Διδάκτορας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος, μεταφράστρια και σε ασφαλιστική εταιρεία, ενώ από το 1996 μέχρι το 2005 ήταν διευθύντρια ξενοδοχείου στην Κρήτη.

O Αλέκος Αλαβάνος, 59 ετών, εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού στο 4ο τακτικό συνέδριο του κόμματος το Δεκέμβριο του 2004. Από το 1981, όταν η Ελλάδα εντάχθηκε στην τότε ΕΟΚ,  έως και το 2004 ήταν ευρωβουλευτής, ενώ στις εθνικές εκλογές που είχαν πραγματοποιηθεί το Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής έχοντας θέσει υποψηφιότητα στη Β' Αθηνών.

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

20 σχόλια

11 Ο/Η Αργύρης έγραψε: (πριν 12 έτη)
Πιστεύω ότι κάτι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ο σ.Αλέκος.Ίσως να εκβιάσει καταστάσεις και στον ΣΥΝ (διαλυση τάσεων)και στον ΣΥΡΙΖΑ(χώρος συγκροτημένος και με μέλη,όργανα κλπ).Τουλάχιστον το ελπίζω.
12 Ο/Η αλεξ έγραψε: (πριν 12 έτη)
Μηπως πρέπει να μας εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει εκεί μέσα;
Τι νόημα έχει τώρα αυτή η παραίτηση;
13 Ο/Η ΘΩΜΑΣ έγραψε: (πριν 12 έτη)
Ο ΣΥΡΙΖΑ με την καθοριστική συμβολή του Αλαβάνου έφερε την αριστερά στο προσκήνιο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνέδεσε ξανά την αριστερά με τη νεολαία και τα κινήματα και έδειξε ότι η αριστερά μπορεί να κατακτά νίκες εδώ και τώρα και να διαμορφώνει συνείδήσεις. Στη συνέχεια έθεσε πιο φίλοδοξους στόχους για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που δεν επιτεύχθηκαν. Και μάλλον δεν ήταν εύκολο να επιτευχθούν. Η διαδικασία ανανέωσης και ενότητας της αριστράς πρέπει να συνεχιστεί και η συμβολή του Αλαβάνου είναι απαραίτητη. Όσοι (εξ αριατερών αν καταλαβαίνω καλά) βρίσκουν ευκαιρία να χύσουν χολή (οπορτουνισμός κλπ) ας ξεφύγουν από τις βεβαιότητες και ας προβληματιστούν λίγο γιατί και το κάστρο τους έχει ρωγμές και πολιορκείται....
14 Ο/Η ΑναΓνώστης έγραψε: (πριν 12 έτη)
Κάποτε τους είχα πιστέψει αυτούς τους ανθρώπους. Αποδείχτηκαν μεγάλοι χαβαλέδες. Την ψώνισαν από τις δημοσκοπήσεις και μετά και ακόμα και τώρα δεν έχουν προσγειωθεί. Κρίμα γιατί αυτός ο πολιτικός χώρος έπρεπε να ηγείται σήμερα.

Μεγάλη απογοήτευση, πολύ μεγάλη.
15 Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε: (πριν 12 έτη)
Καλό ταξίδι Αλέκο και να μας γράφεις.
16 Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: (πριν 12 έτη)
Όταν προ καιρού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φτάσει το 18% πίστεψα- βλακωδώς όπως φάνηκε αργότερα- ότι κάτι αλλάζει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Μόνο που εγώ είμαι ένας απλός ψηφοφόρος που αυτό που προσδοκά είναι ένα ανάχωμα στις πρακτικές των πολιτικών κομμάτων που οδηγούν χρόνια τώρα τη χώρα στο γκρεμό. Όταν όμως το ίδιο πιστεύει και ο αρχηγός του κόμματος και όντας αμετροεπής απαντάει σε σχετική ερώτηση πως ήρθε η ώρα της αριστεράς να γίνει κυβέρνηση, τότε το πράγμα αλλάζει και οδηγεί στη παραίτηση Αλαβάνου. Όσο για αυτη καθαυτή τη παραίτηση είναι αυτό ακριβώς:ΕΓΚΑΤΆΛΕΙΨΗ οδυνηρή για όλους μας
17 Ο/Η Θόδωρος Δημήτρογλου έγραψε: (πριν 12 έτη)
Ο Αλαβάνος είναι μια ιδιαίτερη πολιτική προσωπικότητα που έχει τόσο πολύ θετικά όσο και πολύ αρνητικά στοιχεία. Μετά τις εκλογές του 2007 έδειξε μόνο τα αρνητικά του στοιχεία. Παραιτήθηκε από την προεδρεία του ΣΥΝ (μάλλον από βαρεμάρα) και καταστρατηγώντας κάθε γνήσια δημοκρατική διαδικασία έβαλε πρόεδρο ένα καλό παιδί με συμπαθητικές απόψεις και μια εκλογική επιτυχία στο δήμο Αθηναίων, αλλά εντελώς ανίκανο να προεδρεύσει σε ένα τόσο δύσκολο (εξαιτίας της τεράστιας πολυφωνίας) κόμμα. Η πρώτη αντίδραση του κόσμου ήταν θετική, καθώς αρχικά μέτρησε μόνο η πρώτη εντύπωση σε έναν κόσμο που βλέπει τα αδιέξοδα του κομματικού συστήματος και αναζητά νέες προοπτικές. Στη συνέχεια όμως φάνηκε η γύμνια, όχι μόνο του Τσίπρα και της ηγεσίας αλλά και του γενικότερου εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανικανότητα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τα τεράστια για το χώρο ποσοστά των δημοσκοπήσεων οδήγησε στην αποτυχία των τελευταίων εκλογών. Τώρα κουβαλώντας τόσες αποτυχίες ο Αλαβάνος δεν έχει κουράγιο να ξεκινήσει πάλι την προσπάθεια. Δίνει λοιπόν άλλη μια μούτζα στον πολιτικό χώρο σπρώχνοντάς τον ακόμα περισσότερο στον γκρεμό και φεύγει ως αποτυχημένος. Πιθανώς αυτό του άξιζε ως προσωπικότητα. Δυστυχώς όμως το διακύβευμα δεν ήταν προσωπικό. Πάρα πολλοί πίστεψαν στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφαινόμενη αποτυχία θα στείλει πολύ κόσμο στα σπίτια του. Θα αδυνατίσει και τον λόγο της αριστεράς και έμμεσα θα ενισχύσει τους Καρατζαφέρηδες και τους Χρυσαυγίτες που είναι οι μόνοι πραγματικοί νικητές των τελευταίων εκλογών. Την ώρα που έρχεται η άκρα δεξιά ο Αλαβάνος ... κουρεύεται. Τι το νοιάζει άλλωστε; Στα χρόνια που του μένουν θα μπορεί με την ησυχία του να απολαύσει την τεράστια περιουσία του. Μην ξεχνάτε ότι είναι ο πλουσιότερος έλληνας πολιτικός αρχηγός.
18 Ο/Η Κωστής έγραψε: (πριν 12 έτη)
Που είσαι καϋμέν Μιχάλη να τους καμαρώσεις!!
19 Ο/Η Τιμων ο Αθηναιος έγραψε: (πριν 12 έτη)
Ενα ακομα "ορφανο του Σταλιν" αποχωρει απο τον πολιτικο στιβο.
20 Ο/Η Σίμος έγραψε: (πριν 12 έτη)
Δεν έχω να πω πολλά. Με κάλυψε πλήρως ο Θόδωρος Δημήτρογλου. Όντως, μεγάλη η γύμνια του Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του και κατστροφή το εγχείρημα (για ένα ανεκδιήγητο μόρφωμα πρόκειται) του ΣΥΡΙΖΑ. Καληνύχτα Σύντροφοι, σε 100 χρόνια τα ξαναλέμε...
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 20

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Η αποχώρηση του Αλαβάνου, οι αιτίες και η συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ