Ηλεκτρονική Έκδοση

Η «μιντιακή» εξουσία στο στόχαστρο Παπανδρέου

Την απειλή που δέχεται η Δημοκρατία, όχι μόνο από τα απολυταρχικά καθεστώτα, αλλά και από τη συγκέντρωση στα χέρια λίγων μεγάλης οικονομικής, πολιτικής και «μιντιακής» δύναμης, επεσήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συμβουλίου Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μίλησε, μάλιστα, για την παρουσία και στην Ελλάδα πολυεθνικών εταιρειών "οι οποίες προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, μέσω εξαγορών". Ως αντίβαρο στη δράση των εταιρειών παρουσίασε τις σοσιαλιστικές αξίες, λέγοντας ότι σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ και μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια. "Το κενό, που υπάρχει σήμερα, πρέπει να το καλύψουν οι σοσιαλιστές και γι αυτό όπως είπε, δεν αρκεί μόνο η αναδιανομή του εισοδήματος, αλλά χρειάζεται να εμπεδωθεί η αλλαγή", πρόσθεσε.

Λαμβάνοντας ως αφετηρία το γεγονός ότι το Συμβούλιο φιλοξενείται στο Μαυροβούνιο, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε την Ευρωπαίκή Ένωση να προβεί σε μια συμβολική κίνηση και να εντάξει στους κόλπους της τα κράτη της Δυτικής Βαλκανικής έως το 2014, εκατοστή επέτειο της δολοφονίας του αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου στο Σεράγεβο, θρυαλλίδας για την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Σεραφείμ Χατζόπουλος έγραψε: (πριν 11 έτη)
Κάποτε πρέπει να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Όταν μιλάμε λοιπόν για πολυεθνικές εταιρείες που έχουν τεράστια κέρδη και στην ουσία καταργούν και κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς τότε φωτογραφίζουμε τη σημερινή απαράδεκτη πραγματικότητα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πώς μπορεί η όποια κυβέρνηση στην αρχή να περιορίσει και αργότερα να καταργήσει την ύπαρξή τους; Και ξέρουμε ότι δεν αρκεί η βοήθεια των λαών!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση