Έντυπη Έκδοση

Νέα στοιχεία περιμένει η Εισαγγελία Μονάχου

Τις ελληνικές θέσεις, όσον αφορά την έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, φαίνεται να παίρνει η Εισαγγελία του Μονάχου που ασχολείται με την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Ομπερμάγιερ, αυτή τη στιγμή -με τα όσα γνωρίζουμε- αρχικά γίνεται αποδεκτή η ελληνική άποψη περί μη παραγραφής των αδικημάτων, για τα οποία κατηγορείται ο Μιχ. Χριστοφοράκος.

Βέβαια, την ίδια στιγμή, η Εισαγγελία του Μονάχου αναμένει και νέα στοιχεία από την Αθήνα που θα ισχυροποιούν το ελληνικό αίτημα έκδοσης, καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία κρίνονται μη επαρκή.

Τα νέα αυτά στοιχεία αναμένεται να προσκομίσουν στο Μόναχο οι δύο Ελληνες δικαστικοί λειτουργοί που θα φτάσουν εδώ, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία έκδοσης του πρώην μάνατζερ της Ζίμενς.

Επίσης χθες ο εισαγγελέας Ομπερμάγιερ, με δηλώσεις του, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η υπηρεσία του θα προσπαθήσει να κάνει οποιαδήποτε συμφωνία με τη μεριά Χριστοφοράκου όσον αφορά την έκδοσή του.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, υπάρχει και η δεύτερη εισαγγελική Αρχή του Μονάχου, η οποία εδώ και τρία χρόνια ασχολείται με το σκάνδαλο διαφθοράς της Ζίμενς.

Εκεί, η εισαγγελέας Μπόιλμερ Χέσλερ αναμένεται εντός των ημερών -ίσως και σήμερα- να δεχτεί να συναντηθεί με τον Χριστοφοράκο και τους συνηγόρους του, ώστε να ακούσει όσα έχουν να της πουν.

Οπως δηλώνουν οι δύο δικηγόροι του πρώην μάνατζερ της Ζίμενς, ο πελάτης τους είναι έτοιμος να καταθέσει όσα γνωρίζει για το σκάνδαλο διαφθοράς και το ποιοι εμπλέκονται σε αυτό, σε Αθήνα αλλά και Μόναχο.

Εάν οι αποκαλύψεις Χριστοφοράκου φανερώσουν νέα δεδομένα που θα επιβαρύνουν και πρώην μέλη της Κεντρικής Διοίκησης στο Μόναχο, τότε αυτός έχει την ελπίδα ότι θα ασκηθεί εναντίον του δίωξη και θα δικαστεί στη Γερμανία.

Πάντως, πληροφορίες λένε ότι οι δικαστικές Αρχές του Μονάχου αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιφύλαξη τις προθέσεις Χριστοφοράκου να συναλλαχθεί μαζί τους.

Ο ίδιος και οι συνήγοροί του, ωστόσο, εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι έχουν αποθηκεύσει σε δύο συμβολαιογραφικά γραφεία του Μονάχου cd με πλήρη στοιχεία όσων έχουν αναμιχθεί στο σκάνδαλο.

Τα δύο αυτά cd αποτελούν και το μεγάλο διαπραγματευτικό τους όπλο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Με παιχνίδια σκοπιμότητας πάει ν' αποφύγει την έκδοση