Ηλεκτρονική Έκδοση

Ζητά την παραίτηση του Χρ. Μαρκογιαννάκη

«Κτηνωδία η εισβολή των ΜΑΤ στην Πάτρα», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιρρίπτει ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ

Κτηνωδία χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στον καταυλισμό των προσφύγων στο λιμάνι της Πάτρας, κάνοντας λόγο για αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και επιρρίπτοντας ευθύνες στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκη και ζητώντας την παραίτησή του.

"Η κτηνωδία της εισβολής αστυνομικών δυνάμεων που ισοπέδωσαν ολοσχερώς τον καταυλισμό που στέγαζε τους αλλοδαπούς αιτούντες άσυλο και μετανάστες της Πάτρας, χωρίς το παραμικρό ίχνος ευαισθησίας για τη διασφάλιση του δικαιώματος στέγασης τους υπό μόνιμες και αξιοπρεπείς συνθήκες, μαρτυρεί για άλλη μια φορά τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης αναφορικά με ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σκηνές που άλλοτε βλέπαμε να λαμβάνουν χώρα μόνο σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα του εξωτερικού, τώρα συμβαίνουν και στην Ελλάδα, και μάλιστα σε βάρος ανθρώπων που είναι θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Δύσης που στηρίζεται αναφανδόν και από την Ελλάδα", τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Χρ. Μαρκογιαννάκη να παραιτηθεί, "προτού ο φανατισμός με τον οποίο προωθεί την ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ γκρεμίσει και τα τελευταία υπολείμματα δημοκρατικού κράτους δικαίου, καθώς δεν χωράει αμφιβολία ότι το εγκληματικό αυτό πογκρόμ έχει τη συναίνεση του ίδιου του υπουργού κ. Μαρκογιαννάκη".

Ο ΣΥΡΙΖΑ επρρίπτει ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως "όσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους είτε πατάει σε δύο βάρκες είτε στηρίζει ανοιχτά τις λογικές της μηδενικής ανοχής, θα είναι κι αυτό ανάλογα υπόλογο για την εκτροπή στον τομέα των δημοκρατικών ελευθεριών".

"Η Αριστερά, πιστή στις αξίες και στις παραδόσεις αιώνων, θα συνεχίσει με έργα και με λόγια να βροντοφωνάζει «Κάτω τα χέρια από τους αιτούντες άσυλο, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες»", καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Επιχείρηση «σκούπα» στην Πάτρα
Έντονη η αντίδραση του ΚΚΕ στη «σκούπα»