Έντυπη Έκδοση

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΦΙΑΣΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ

Ζητούν από την ΕΥΠ «αντιτρομοκρατικές επιτυχίες»

Η συγκυρία της αιφνίδιας ανατροπής στην ηγεσία της ΕΥΠ είναι τέτοια, που δεν αφήνει περιθώρια να φανούν πειστικές οι επίσημες και ανεπίσημες κυβερνητικές αιτιάσεις για τον διορισμό του εισαγγελέα Δημ. Παπαγγελόπουλου,ως νέου διοικητή στη θέση του ουσιαστικά παυθέντος πρέσβη Ιωάννη Κοραντή, που διοικούσε την υπηρεσία από το φθινόπωρο του 2004 και μετά.

Φαίνεται ότι η αντικατάσταση Κοραντή υπήρξε αποτελέσμα αφόρητων πιέσεων, λίγες μέρες μετά την εξάρθρωση του συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος με ουσιώδη συμμετοχή της ΕΥΠ, αλλά και την ταυτόχρονη διαρροή συνομιλιών που αναφέρονταν ευθέως ή πλαγίως σε πρόσωπα, γεγονός που κρίθηκε ότι ζημίωσε την κυβέρνηση και ενδέχεται να τη ζημιώσει περισσότερο από αντίστοιχη διαχείριση μελλοντικά.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του αρμόδιου υπουργού Πρ. Παυλόπουλου, «μπροστά στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, το οποίο έχει ανατεθεί στην ΕΥΠ -με δυνατότητα, μάλιστα, για πρώτη φορά, άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου επ' αυτής σύμφωνα με το άρθρο 43 Α του Κανονισμού της Βουλής- μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα, ιδίως από λειτουργούς οι οποίοι διαθέτουν εχέγγυα δικαστικής ανεξαρτησίας». Η παραπάνω αναφορά στον Δημ. Παπαγγελόπουλο δημιουργεί και ορισμένους σαρκαστικούς συνειρμούς δεδομένου ότι χειρίστηκε χωρίς αντίκρισμα και αποτέλεσμα δύο σκανδαλώδεις υποθέσεις στις οποίες ενεπλάκη και η ΕΥΠ. Δηλαδή το σκάνδαλο των υποκλοπών της μεταολυμπιακής περιόδου και την υπόθεση των Πακιστανών, που εκδηλώθηκαν στη διακυβέρνηση της Ν.Δ.

Ανεπισήμως, κυβερνητικοί παράγοντες λένε ευθέως ότι μπαίνουν στην τελική φάση για διωκτικά αποτελέσματα στον τομέα της τρομοκρατίας και άρα χρειάζονται τον αρμόδιο επί χρόνια για αυτά τα θέματα εισαγγελέα, σε ρόλο κεντρικού διαχειριστή πληροφοριών και στρατηγικού συντονιστή των όποιων κινήσεων, ώστε, όπως λένε, να αποφύγουν δικαστικής υφής φιάσκα και αστοχίες. Θεωρείται δεδομένο ότι ο διορισμός Παπαγγελόπουλου στοχεύει σε συμπαγή και επιθετική διάταξη των διωκτικών μηχανισμών, αλλά και ουσιαστικά για να προσδώσουν διακοσμητικό ρόλο στους νέους εισαγγελείς που θα οριστούν από το δικαστικό συμβούλιο, ο ένας για να αναλάβει την παλιά θέση του και ο άλλος για να... τον ελέγχει, σχετικά με τη νομιμότητα των επιχειρησιακών του δράσεων ως νέου διοικητή!

Το κτίριο της ΕΥΠ στην Κατεχάκη Το κτίριο της ΕΥΠ στην Κατεχάκη Ο παυθείς διοικητής της ΕΥΠ, που στο παρελθόν τον είχαν μεμφθεί ότι πρωτοφανώς συμμετείχε σε προεκλογικές δραστηριότητες υπουργών της κυβέρνησης, κλότσησε πολύ πριν αναγκαστεί να αποδεχθεί την απόφαση που είχε ληφθεί από προχθές, κάτι που προδίδει το γεγονός της αρχικής ημερομηνίας που δόθηκε στην ανακοίνωση του υπουργού. Βεβαίως, του επιφυλάχθηκε θερμό κατευόδιο και ύμνοι στην ανακοίνωση αντικατάστασης. Μάλιστα, λένε κυβερνητικοί παράγοντες ότι φεύγει ως επιτυχημένος μετά την εξάρθρωση του συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος. Στο παρασκήνιο σοβούσε εδώ και λίγες μέρες μια σκληρή κόντρα για το ποια υπηρεσία ευθύνεται για τη διαρροή εμπλοκής μεγάλων ονομάτων και δη πολιτικών στην υπόθεση Βλαστού και σία με το πιγκ -πογκ να παίζεται μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ. Φαίνεται πως η διαχείριση παλιού και νέου υλικού παρακολουθήσεων είναι η βόμβα που θέλει να απενεργοποιήσει η κυβέρνηση με τις αλλαγές στην ΕΥΠ. Και ταυτοχρόνως να επιδιώξει «αντιτρομοκρατικές επιτυχίες» ενόψει εκλογών. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΥΠ
Υπουργείο Εσωτερικών
Για το ίδιο θέμα
Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο... αρχείο
Φοβάται κομματική διαχείριση υποθέσεων
Υποβαθμίζει την αλλαγή ο Αντώναρος