Έντυπη Έκδοση

ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ «ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ» ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΟΥΣΑΝ

Τα εγκώμια και η πικρία Κοραντή

Ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Δημ. Παπαγγελόπουλος, ενώ ο «απολυθείς» πρώην διοικητής της υπηρεσίας, συνταξιούχος πρέσβης Ιωάννης Κοραντής, αποχαιρέτησε τους εργαζομένους λέγοντάς τους, ότι διακατέχεται από πικρία για τον τρόπο της απομάκρυνσής του.

Παρέλαβα την ΕΥΠ έτοιμη και την παραδίδω πανέτοιμη για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις, φέρεται να είπε σε περίπου 200 εργαζόμενους, που συγκεντρώθηκαν σε διάδρομο, και στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους.

Τόνισε ότι το υλικό των καταγεγραμμένων συνομιλιών παραδόθηκε στην Αστυνομία για τη διαχείρισή του και ότι δεν θα έκανε «κοπτοραπτική», όπως είπε χαρακτηριστικά, ακόμη και αν του το ζητούσαν. Επλεξε το εγκώμιο του προκατόχου και συναδέλφου του Π. Αποστολίδη και είπε καλά λόγια για τον αντικαταστάτη του Δημ. Παπαγγελόπουλο, αν και επισήμανε ότι δεν συμφωνούσε με την επιλογή εισαγγελέα για τη διοίκηση της υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που τον εμπιστεύθηκαν και απέφυγε να αναφερθεί στον υπουργό Εσωτερικών Προκ. Παυλόπουλο.

Ο «πρώην φίλος»

Ο τελευταίος εμφανίζεται να μην κατανοεί την πικρία του Ι. Κοραντή ούτε και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του τη δεδομένη συγκυρία και ανταλλάσσει παρασκηνιακά καρφιά με τον «πρώην φίλο» και μέχρι πρότινος συνεργάτη του.

Τα ενδεικτικά στοιχεία συνηγορούν στο ότι η απομάκρυνση έγινε εσπευσμένα κατόπιν σοβαρών πιέσεων.

Οπως μας είπε ο κ. Κοραντής, το απόγευμα της Κυριακής κλήθηκε ξαφνικά στο υπουργείο Εσωτερικών και άκουσε τον Προκ. Παυλόπουλο να του λέει ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει γιατί πρέπει η διοίκηση να ανατεθεί σε εισαγγελέα. Και τόνισε ότι όταν συνταξιοδοτήθηκε από το διπλωματικό σώμα, αλλά και όταν συμπληρώθηκε μια τετραετία μετά τον ορισμό του και ρώτησε για το μέλλον του, πήρε την απάντηση ότι θα μείνει.

Πάντως η ιδέα για την ανάθεση της ΕΥΠ στον εισαγγελέα Δημ. Παπαγγελόπουλο υπήρχε από το φθινόπωρο του 2007, καθώς στον διπλωμάτη καταλογιζόταν από διάφορες πλευρές χαλαρή διοίκηση σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του τομέα εσωτερικής ασφάλειας της ΕΥΠ.

Οι εκπρόσωποι

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην υπηρεσία δεν προσάπτουν αδυναμίες στον απελθόντα διοικητή, αλλά και δεν βλέπουν αρνητικές επιπτώσεις από την αλλαγή.

Εκτιμούν και αυτοί ότι χρειάζεται να δοθεί βαρύτητα στους τομείς της εσωτερικής ασφάλειας (αντικατασκοπεία, οργανωμένο έγκλημα, τρομοκρατία) αλλά επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να παραμεληθεί το κεφάλαιο της ανάπτυξης των διεθνών συνεργασιών. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΥΠ
Για το ίδιο θέμα
Κλήση Κοραντή και Παπαγγελόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών ζητά η αντιπολίτευση