Ηλεκτρονική Έκδοση

Στον Πρ. Παυλόπουλο χρεώνει ο Χρ. Μαρκογιαννάκης τις αλλαγές στην ΕΥΠ

Αποστάσεις από το ζήτημα της αιφνίδιας αποπομπής του Γιάννη Κοραντή από τη διοίκηση της ΕΥΠ, κράτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σημειώνοντας ότι η επιλογή της ηγεσίας αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης, στο περιθώριο της συνάντησής του με το Βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών, Κρις Μπράιαντ, υποστήριξε ότι είχε άριστες με τον κ. Κοραντή. “Δεν ήμουν πολιτικός προϊστάμενος του κ. Κοραντή. Ο κ. Κοραντής ήταν διοικητής της ΕΥΠ και είχε πολιτικό προϊστάμενο τον κ. Παυλόπουλο. Δεν γνωρίζω τους λόγους. Ξέρω όμως ότι εγώ με τον κ. Κοραντή είχα μια πολύ καλή συνεργασία στην τελευταία υπόθεση από κει και πέρα δεν γνωρίζω κάτι. Προφανώς εκείνοι οι λόγοι οι οποίοι εκτίθενται στη δήλωση του κ. Παυλόπουλου είναι και εκείνοι οι οποίοι ισχύουν”, δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ερωτηθείς για το εάν επίκεινται συλλήψεις αναφορικά με το ζήτημα της τρομοκρατίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να απαντήσει υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι “εκείνο αυτή τη στιγμή μια πολύ σοβαρή Υπηρεσία δουλεύει σοβαρά”.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
ΕΥΠ
Για το ίδιο θέμα
Κλήση Κοραντή και Παπαγγελόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών ζητά η αντιπολίτευση