Έντυπη Έκδοση

Απίστευτο ρουσφέτι για τις συντάξεις τους, ψήφισαν οι βουλευτές

Καλοκαιρινό ρουσφέτι, ώστε να εξασφαλίσουν διπλή σύνταξη για τους εαυτούς τους, προωθούν οι βουλευτές που επέλεξαν να μην εργαστούν μετά την άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου. Τις εισφορές τους θα πληρώνει η Βουλή.

Αυτό προβλέπει η ρύθμιση, η οποία έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τα «σκάφη αναψυχής» και αναφέρει ότι θα καταβάλλονται αναδρομικά από 1/8/2008 (άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου) από τον προϋπολογισμό της Βουλής οι ασφαλιστικές εισφορές στους αναγνωρισμένους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, για όσους από τους βουλευτές επέλεξαν μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου τη μη χρήση του δικαιώματος άσκησης του επαγγέλματός τους.

Στην εισηγητική έκδοση του νομοσχεδίου δεν γίνεται αναφορά για την επιβάρυνση που θα επιφέρει στον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου η συγκεκριμένη ρύθμιση, διότι αυτό εξαρτάται άμεσα από τον αριθμό των ενδιαφερόμενων βουλευτών και τους φορείς ασφάλισης.

Πάντως, κοινοβουλευτικές πηγές έλεγαν χθες ότι με εξαίρεση ένα μικρό αριθμό δικηγόρων και γιατρών, πολλοί λίγοι ήταν οι βουλευτές που επέστρεψαν στις εργασίες τους μετά την άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου.

Η ίδια ρύθμιση εφαρμόστηκε και κατά την πενταετία 2003-2008, οπότε και ίσχυσε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο. Οταν όμως καταργήθηκε, μετά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, η Βουλή σταμάτησε να καταβάλλει τις εισφορές των εργαζόμενων πλέον βουλευτών, αν και θέλοντας να τους διευκολύνει, εξακολουθούσε να καταβάλλει τις αναλογούσες εισφορές, παρακρατώντας όμως τα σχετικά ποσά από τη μηνιαία αποζημίωση των εθνοπατέρων.

Με τη χθεσινή όμως απόφαση του Δημήτρη Σιούφα επανερχόμεθα στην πρότερη κατάσταση. Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής με ανακοίνωσή του, πήρε την πρωτοβουλία αυτή ώστε με τρόπο ευθύ να υπάρξει αυτή η σωστή και δίκαιη ρύθμιση, προκειμένου να μη βρίσκεται σε μειονεκτική θέση ο αριθμός εκείνος των βουλευτών που επέλεξαν να μην ασκήσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Για το ίδιο θέμα
Προκλητική η ρύθμιση για τις εισφορές των βουλευτών, λέει ο Φ. Κουβέλης
Χρ. Παπουτσής: Αποσπασματική και επικίνδυνη η ρύθμιση για τις συντάξεις των βουλευτών
Απεσύρθη η τροπολογία για τις εισφορές των βουλευτών