Ηλεκτρονική Έκδοση

«Πόλεμος» πολιτικών και συνταγματολόγων, σιωπά ο Παπούλιας

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο «πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, αλλά και μεταξύ συνταγματολόγων, για τη σύνδεση της προεδρικής εκλογής με τις πρόωρες εκλογές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, επιλέγει την απόλυτη σιωπή. Δημοσιογράφοι επιχείρησαν να εκμαιεύσουν τη γνώμη του για όλα αυτά, αλλά εκείνος απέφυγε επιμελώς να πει οτιδήποτε.

Και μπορεί ο Πρόεδρος να σιωπά, όμως όλοι οι άλλοι είναι λαλίστατοι. Το πρωί εμφανίστηκε πάλι ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης και επανέλαβε την "προτροπή" προς τον κ. Παπούλια "να μη δεχθεί να εμπλακεί σε αντισυνταγματικές διαδικασίες". Όμως, η άποψη αυτή, η οποία ταυτίζεται με εκείνη του κ. Τσάτσου, βρήκε ισχυρό αντίλογο από τον επίσης συνταγματολόγο Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος δήλωσε στην "Ελευθεροτυπία" οτι στη θέση του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει τίποτα το αθέμιτο και ανορθόδοξο.

Με τη θέση αυτή συμφωνεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος χαρακτήρισε θεμιτή την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, εκμεταλλευόμενο την εκλογή του προέδρου. Επισημαίνεται ότι η θέση αυτή του κ. Κουβέλη έρχεται σε αντίθεση με τη θέση του Συνασπισμού, ότι η αντιπαράθεση των δυο μεγάλων κομμάτων για το θέμα αυτό "οδηγει σε εκφυλισμό την πολιτική ζωή".

Η αντιπαράθεση αυτή, πάντως, συνεχίστηκε και χτες με αμείωτη ένταση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, αφου χαρακτήρισε τον κ. Παπούλια "αξιαγάπητο προέδρο", επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το ότι "παίζει με τους θεσμούς". "Η κυβέρνηση υποκρίνεται οτι σέβεται τους θεσμούς", απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να απαλλαγεί η χώρα "απο την επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Προεδρία της Δημοκρατίας
Για το ίδιο θέμα
Νέα αντιπαράθεση για πρόωρες εκλογές στη Βουλή