Ηλεκτρονική Έκδοση

«Η κυβέρνηση γκρέμισε ο,τι παρέλαβε»

Γ. Παπανδρέου: Εθνικός στόχος η αλλαγή νοοτροπίας του κράτους

Την αλλαγή νοοτροπίας στη λειτουργία του κράτους έθεσε ως εθνικό στόχο και προτεραιότητα ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τη συνάντησή του με το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή. Αναφερόμενος στην πρόσφατη έκθεση του κ. Ρακιντζή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως αποδεικνύει ότι σήμερα η διαφθορά, η αδιαφάνεια και η ανομία στο Δημόσιο ξεπερνούν συχνά και την πιο νοσηρή φαντασία.

Υπερασπιζόμενος το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. παπανδρέου σημείωσε ότι μια κυβέρνηση, για να προσφέρει στο τόπο, οφείλει να χτίζει πάνω σ’ αυτά που παραλαμβάνει, όχι να καταστρέφει. Διευκρίνισε η κυβέρνηση επέλεξε να απαξιώσει τα θετικά που παρέλαβε, όπως είναι τα ΚΕΠ, το ΑΣΕΠ και οι Ανεξάρτητες Αρχές, αντί να χτίσει πάνω σε αυτά.

"Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, όπως 'επανίδρυση'. Χρειάζεται απλά το κράτος να λειτουργεί με σεβασμό στον πολίτη", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δανειζόμενος το προεκλογικό σύνθημα του Μπαράκ Ομπάμα, πρόσθεσε: Μπορούμε να το κάνουμε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε αυτονόητη τη στήριξή του στο έργο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σημειώνοντας ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να μπορούν να αποδίδουν ουσιαστικό έργο πρέπει να είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητοι απέναντι στα κόμματα και την εκάστοτε εξουσία.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

16 σχόλια

11 Ο/Η Geo έγραψε: (πριν 9 έτη)
κ.κ. καταλαβαίνω την ανυσηχία σου στο να κυβερνήσει ο ΓΑΠ. Έχεις δίκιο ότι ο ΓΑΠ ήταν πριν στο ΠΑΣΟΚ. Θυμάσαι 1993 Κυβέρνηση Μητσοτάκη που έφτασε η Ελλάδα? Έχεις αντιληφθεί που έχει φθάσει πάλι τώρα? Δουλεύω ως μανατζερ στον ιδιωτικό τομέα τα τελαυταία 20 έτη. Πληρώνω 45 χιλ φόρο το χρόνο + 20 χιλ στο ΙΚΑ και από επάνω πρέπει να έχω και ιδιωτική ασφάλιση και ιδιωτική παιδία γιατι οι μανατζερ ΝΔ που τρέχουν την παιδία και την υγεία είνα άχρηστοι. Ναι λοιπόν επί Σήμίτη όσο και να΄θέλετε να το κρύψετε ελληνικές εταιρείες δημιούργησαν πλούτο με τη συμβολή τη δική μας και του κράτους και έγιναν μικρές πολυεθνικές στα βαλκάνια και στην Ευρώπη επαναπατρίζοντας το πλούτο στην Ελλάδα. Η ελλάδα φάνηκε και ο Έλληνας ζούσε καλύτερα. Σκάνδαλα κλπ έγιναν αλλά η ανάπτυξη που υπήρξε δεν έχει προηγούμενο - ακόμα τα έργα Σημίτη εγκαινιάζουν. Ταξιδεύω σε 28 χώρες μια κάθε εβδομάδα ποτέ πριν δεν υπήρχε χαμηλότερη εντύπωση για τη χώρα στο εξωτερικό. Ε λοιπόν αυτή την Ελλάδα την απογραφής (ο Έλληνας καρφώνει έλληνα για μικροπολιτικούς λόγους) δεν τη θέλουμε. Φτάνει πια! πληρώνουμε φόρους για να πληρώνονται όλοι αυτοί του δημόσιου τομέα για κράτος πρόνοιας κλπ. και τι πέρνουμε πίσω? τίποτα Έ οχι λοιπόν! ΓΑΠ και και αυτός δεν τα καταφέρει ούτε μια δεύτερη ευκαιρία. Καμία! αλλά για την ώρα πρέπει να φύγουν οι άχρηστοι. Σε ότι αφορά την δημαγωγία σκέψου λίγο τους λόγους του Καραμανλή επι 5 έτη τώρα θα κάνει κάτι για όλα και ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα για κάτι εκτός εάν νομίζουμε ότι η άπλή διαχείριση είναι πολιτική - εάν ήταν έτσι το δίναμε outsourcing σε καναν ιδιώτη και γλυτώναμε και τα δάση της Πελοποννήσου :-)
12 Ο/Η κ.κ. έγραψε: (πριν 9 έτη)
αγαπητέ geo τα θυμάμαι ολα και τον μητσοτάκη και όλα τα αλλα. θυμάμαι ομως και το ευρώ που από τότε που μπήκε στη ζωή μας φτωχήναμε κατά 3ο% οσο για αυτα που πληρώνεις για ιδιωτική ασφάλιση κλπ. δέν νομίζω οι ιδιωτικές εταιρείες υγείας να γίνανε πρόσφατα. αγάλι αγαλι γίνεται η αγουρίδα μέλι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση οχι μέλι δέν έγινε αλλά φαρμάκι. περνάγαμε καλύτερα επί πασοκ οπως λές γιατί και ο καθένας μας ξεχωριστά περνούσε καλύτερα με τα καταναλωτικά, τα διακοποδάνεια,τα εορτοδάνεια,, τις κάρτες κλπ. κοινωνικές παροχές.... τωρα ειναι η ωρα του λογαριασμού, τη ν.δ την ξέρουμε οτι ειναι το κόμμα του άκρατου φιλελευθερισμού το πασοκ ειναι το συγκαλυμένο αλτερ εγκο . βαριέμαι να το γυρνάω στα αγγλικά. οι ελληνικές εταιρείες που δημιούργησαν πλούτο επί σημίτη οπως λές τον πλούτο τον δημιούργησαν για πάρτη τους από τη δουλειά των υπαλλήλων τους. Για σκεψου λίγο. τα αφεντικά από μόνα τους τι πλούτο μπορούν να παράγουν?
13 Ο/Η geo έγραψε: (πριν 9 έτη)
αξιαγάπητε κ.κ. υπάρχουν και υγειης δυνάμεις σε αυτό τον τόπο που προκόβουν χωρίς δάνεια κλπ όπως αναφέρεις. αυτές είναι οι δυνάμεις παντώς καιρού. δουλεύουν, φορολογούνται, παρόλο που όλοι οι υπόλοιποι τους κλείνουν τους δρόμους τα αεροδρόμια, τα λιμάνια (ετσι τσαμπουκά) και προσφέρουν ώστε στο Long Term αυτή η χώρα να γίνει καλύτερη. Και αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν ιδεολογία αλλά ούτε και ισοπεδώνουν τα πάντα. Βρίσκουν λύσεις απλές και πρακτικές και προκόβούν χωρίς να κλέβουν και να ενοχλούν τους άλλους και ακολουθώντας το νόμο. Flatliners & ideologists κάνουν ζημιά όσο και τα κομματόσκυλα. Ανοίκτά μυαλά χρειάζεται η Ελλάδα. Αλλά δυστυχώς δεν τα έχει τουλάχιστον στο ποσοστό που θα έπρεπε. Γιατί το να περιμένεις το κράτος, το κόμμα, το θείο, το μέσο να σου καθαρίσει το φρεάτειο η να σου δώσει μια δουλειά είναι το ίδιο άσχημο και μη αποδωτικό με το να ισοπεδώνεις τα πάντα (αφεντικά πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, μπορείς και εσύ να γίνεις ένα, εάν δεν μπορείς φίλε μου μην πέρνεις δάνεια και αρκέσουν στις δυνάμεις σου). Δεν σας είπε κανείς να πάρετε δάνεια να πάτε διακοπές και να αγοράσετε κινητα στο κάτω κάτω. Finally, έχεις δει κανένα εργάτη να παίρνει το ρίσκο φτιάχνει το δικό του εργοστάσιο? οχί γιατί θα τρελαθώ! βεβαίως και χρειαζόμαστε αφεντικά να μας δίνουν δουλείες εκτός και εάν θεωρούμε ότι γυρίζουμε πίσω σε συστήματα που έχουν καταρεύσει.
14 Ο/Η κανελλα καζακοπούλου έγραψε: (πριν 9 έτη)
αγαπητέ geo σήμερα που άνοιξα τον υπολογιστή μου ειδα τι έχεις γράψει πρίν 3 μέρες. δεν θέλω να σου αλλάξω την άποψη, έτσι τα βλέπεις δικαίωμά σου. ομως μην ξεχνάς ότι όσο υπήρχαν τα συστηματα που έχουν καταρρεύσει και φαντάζομαι που αναφέρεσαι κρατούσαν ισορροπία στο δικό μας σύστημα, το οποίο αναγκαζότανε να ειναι πιο ανθρωπινο, για το φόβο των ιουδαίων που λέμε. Δυστυχώς σήμερα καταρρέει οικονομικά αυτο το <ελεύθερο> <δημοκρατικό> μας σύστημα στο οποίο ολοι< μπορούμε να γίνουμε αφεντικά> και ζητάει τα ρέστα από όλους εμάς που δέν νομίζω να ρίξαμε εμείς έξω την οικονομία.
με τί ? με τις πολλές κοινωνικές παροχές που έχουμε? με τους μεγάλους μισθούς ή με τις πενιχρές συντάξεις? Εκτός και άν πρέπει να ασπαστούμε την άποψη ότι τα αγαθά που κυκλοφορούν ειναι μόνο για λίγους και οι υπόλοιποι που τα παράγουν θα τα κοιτάνε με το κυάλι. Ασφαλώς και δέν έχω δεί κανένα εργάτη να φιάχνει δικό του εργοστάσιο, για τον απλούστατο λόγο ότι δέν του περισσεύουν για να μαζεύει και για εργοστάσιο. Εκτός και άν πιστεύεις ότι κάποιος γίνεται μεγάλος και τρανός (και δέν εννοώ φυσικά κάποιους επιστήμονες )επειδή ειναι μόνο έξυπνος και κάνει οικονομία και οτι ολοι οι άλλοι ειναι βλάκες και σπάταλοι και σάν τέτοιοι καταδικασμένοι στην μιζέρια. Λίγο αρεία φυλή δέν θυμ'ίζει αυτό?
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ( οσο μπορείς βέβαια)
16 Ο/Η ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ & ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΖΑΙΟΣ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Θα σε παρακαλέσουμε να διαλευκάνεις το θεμα του βατοπαιδιου και του Ζαχοπουλου.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 16

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Όργιο παρανομιών και ασυδοσίας στο Δημόσιο
Οι πρωταθλητές στη διαφθορά
Και οφ σορ από γιατρούς για να μαζεύουν φακελάκια
«Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» για τη δημόσια διοίκηση