Ηλεκτρονική Έκδοση

Νέο στυγνό έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, καταγγέλει το ΚΚΕ

Τη συμπαράστασή του στους συγγενείς και φίλους του εργάτη της ΛΑΡΚΟ που έχασε τη ζωή του, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, τονίζοντας πως η εργατική τάξη όλης της χώρας πρέπει να αντιδράσει με ταξική οργή, αγανάκτηση και συνείδηση στο νέο στυγνό έγκλημα.

Το ΚΚΕ καλεί το εργατικό κίνημα να απαιτήσει και να επιβάλει την τιμωρία της εργοδοσίας, να τιμωρήσει την κυβέρνηση και τους άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς ηθικούς αυτουργούς. Σημειώνει δε, πως δεν είναι τυχαίο ότι αυτά συμβαίνουν την ώρα που προωθείται η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. "Οι εργαζόμενοι της Λάρκο δεν πρέπει να επιτρέψουν να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες που οδηγούν στο θάνατο και σακατεύουν συναδέλφους τους, να μην επιτρέψουν να μείνουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι, να μεγαλώνει η μακάβρια λίστα νεκρών και σακατεμένων εργατών." επισημαίνει το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι θα είναι δίπλα τους.

"Είναι πια ολοφάνερο ότι, και στη Λάρκο και γενικότερα, οι άθλιες συνθήκες εργασίας, η εντατικοποίηση και η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας δεν αυξάνουν μόνο το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, αλλά λειτουργούν και ως εκτελεστικό απόσπασμα σε βάρος της. Για να σταματήσουν οι εργάτες να μετρούν νεκρούς και τραυματίες πρέπει να σηκώσουν πιο αποφασιστικά το ανάστημά τους απέναντι στην μεγαλοεργοδοσία, στα κόμματα, τους συνδικαλιστές και τους μηχανισμούς που την υπηρετούν. Σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο Έλληνες και μετανάστες μαζί να απαιτήσουν και να επιβάλουν μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας.", τονίζεται στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Καλεί τους εργαζομένους να αντιπαλέψουν τις εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς που χειροτερεύουν τις συνθήκες εργασίας. Να αντιπαλέψουν τα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Τέλος, υποστηρίζει πως η εργατική τάξη για να κατακτήσει τα δικαιώματά της στη σταθερή, ασφαλή εργασία με σύγχρονα εργασιακά - μισθολογικά δικαιώματα και κοινωνικές παροχές, πρέπει να αποδυναμώσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα της ΕΕ και της πλουτοκρατίας, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία
ΚΚΕ
ΛΑΡΚΟ
Για το ίδιο θέμα
Νεκρός από έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ