Ηλεκτρονική Έκδοση

Εξηγήσεις από το υπουργείο Απασχόλησης για το νέο δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την άμεση διερεύνηση του νέου εργατικού δυστυχήματος στη ΛΑΡΚΟ ζητά με ανακοίνωσή της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε πως μέσα σε 24 μέρες, είναι η δεύτερη φορά που θρηνούμε νεκρό από εργατικό ατύχημα, αλλά και βαρύτατους τραυματισμούς εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Επισήμανε δε, πως "ήδη, από το πρώτο συμβάν, έπρεπε έγκαιρα να είχε επιληφθεί του θέματος η Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας και πέρα από την επιβολή ποινών ή προστίμων, έπρεπε να είχαν επιβληθεί άμεσα στην επιχείρηση τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο ατύχημα".

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης να προβεί σε ενημέρωση για το ποιες ενέργειες έγιναν από τις 2 έως τις 24 Αυγούστου. Επίσης, υποστήριξε ότι "το νέο τραγικό εργατικό δυστύχημα αποδεικνύει ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει καταρρακωθεί σε τέτοιο βαθμό από την παρούσα κυβέρνηση, ώστε αδυνατεί να παίξει το ρόλο του".

"Η χώρα πρέπει να κάνει σημαντικά και δραστικά βήματα για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων. Οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα τις συνθήκες του ατυχήματος, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και άμεση απόδοση ευθυνών.", σημείωσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου και τη συμπαράστασή της στους τραυματίες και στους οικείους τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
ΠΑΣΟΚ
Απασχόληση και ανεργία
ΛΑΡΚΟ
Για το ίδιο θέμα
Νεκρός από έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ