Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεν είχαν προβεί σε τακτικό έλεγχο από τον Μάρτιο του 2008

Πλήρη έρευνα για τη ΛΑΡΚΟ διέταξε το υπουργείο Ανάπτυξης

Σε πλήρη έρευνα των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ ανακοίνωσε ότι θα προβεί το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ εξέφρασε την οδύνη του για το τραγικό συμβάν.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, έχει δοθεί εντολή προσωρινής σφράγισης των πέντε ηλεκτροκαμίνων στο εργοστάσιο της Λάριμνας, ώστε να διεξαχθεί πλήρης έλεγχος στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Επισημαίνεται δε, ότι βούληση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να γίνει οριζόντιος και κάθετος έλεγχος σε κάθε επίπεδο για τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθούν όπου χρειάζεται ευθύνες. Επίσης το υπουργείο τονίζει ότι εμπειρογνώμονες της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος μεταβαίνουν στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, ώστε να διενεργήσουν αυτοψία, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη νομοθεσία ενώ ήδη έχει συσταθεί η προβλεπόμενη Επιτροπή Διερεύνησης.

Το υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διαταχθεί για τη διερεύνηση του προηγούμενου δυστυχήματος της 2ας Αυγούστου 2009 και πως οι εμπειρογνώμονες συνεχίζουν την εργασία τους και αναμένεται να παραδώσουν το πόρισμά τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος, το ΥΠΑΝ υποστηρίζει ότι είχε γίνει γίνει τακτικός έλεγχος στο μεταλλουργικό συγκρότημα της ΛΑΡΚΟ το Μάρτιο του 2008, ενώ είχε προγραμματισθεί από την ΕΜΝΕ επόμενος τακτικός έλεγχος τον Οκτώβριο του 2009.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία
Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
ΛΑΡΚΟ