Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΝ: «Εργοδότες και κυβέρνηση οι ηθικοί αυτουργοί»

Τους εργοδότες και την κυβέρνηση καταδεικνύει ως ηθικούς αυτουργούς των νέων εργατικών δυστυχημάτων στη ΛΑΡΚΟ και τη ΔΕΗ, το μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, Δημήτρης Στρατούλης.

"Οι ηθικοί αυτουργοί των δύο σημερινών θανατηφόρων ατυχημάτων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και στη ΔΕΗ είναι αφενός οι εργοδότες τους που παραβιάζουν ασύστολα τους νόμους και τους κανονισμούς για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, και αφετέρου η κυβέρνηση που κάνει τα στραβά μάτια.", τονίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ.

Ο Δημήτρης Στρατούλης σημειώνει ότι "πολλοί χώροι εργασίας έχουν μετατραπεί σε εργασιακά Νταχάου για τους εργαζόμενους, γιατί η εργοδοσία βάζει πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τα κέρδη της", ενώ επισημαίνει ότι οι αρμόδιες δημόσιες ελεγκτικές υπηρεσίες ή έχουν ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και πόρους ή είναι διαβρωμένες από την εργοδοσία.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών εργατών, εύχεται περαστικά στους τραυματίες και ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.", κατέληξε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Απασχόληση και ανεργία
ΔΕΗ
ΠΑΣΟΚ
ΛΑΡΚΟ
Για το ίδιο θέμα
Νεκρός από έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ