Ηλεκτρονική Έκδοση

Πόλεμος αγωγών μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και MIG

Στα άκρα ωθείται η αντιπαράθεση μεταξύ της υπουργού Εξωτερικών και της επενδυτικής εταιρείας με τη μία πλευρά να καταθέτει αγωγή εναντίον της άλλης.

Η Marfin Investment Group (MIG), που από την 1η Οκτωβρίου θα αποτελεί το μόνο ιδιοκτήτη της Olympic Air, ανακοίνωσε νωρίς το πρωί ότι προχώρησε στην κατάθεση αγωγής με την οποία ζητά από την Ντόρα Μπακογιάννη 3 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη και την προσβολή προσωπικότητας που υπέστη εξαιτίας δηλώσεων της υπουργού.

Το μεσημέρι η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε με ανάλογη προσφυγή, ζητώντας με αγωγή της επίσης 3 εκατ. ευρώ από την MIG, επικαλούμενη τους ίδιους λόγους. Η MIG δηλώνει πως εφόσον της επιδικασθεί το ποσό θα το διαθέσει στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Ιδρυμα Marfin", ενώ η υπουργός δηλώνει πως εφόσον δικαιωθεί θα το διαθέσει στο Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

"Όλοι εμείς τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της MIG, έχουμε δουλέψει τίμια και σκληρά για πολλά χρόνια για να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο Ελληνικό επιχειρηματικό Όμιλο και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι ‘αυτό. Αυτήν την υπερηφάνεια δεν θα επιτρέψουμε να την αμφισβητήσει κανείς, μα κανείς απολύτως, χωρίς να μας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε κόστος αντιπαράθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της επενδυτικής εταιρείας. Σε δηλώσεις της η υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για προσπάθεια εμπλοκής της σε έναν επιχειρηματικό πόλεμο, εννοώντας την κόντρα μεταξύ της Aegean και της Olympic Air με φόντο τις άγονες γραμμές και το δρομολόγιο της Κωνσταντινούπολης.

Αιτία για τις αγωγές αποτελούν δηλώσεις των δύο πλευρών. Ειδικότερα, η MIG σε ανακοίνωσή της είχε σημειώσει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη διατηρεί στενούς φιλικούς δεσμούς με την οικογένεια Βασιλάκη, βασικούς μετόχους της Aegean. Για απόπειρα εκβιασμού της έκανε λόγο η υπουργός, που κατηγόρησε τον πρόεδρο της MIG Ανδ. Βγενόπουλο ότι πετάει λάσπη και δήλωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Η MIG ανταπάντησε χαρακτηρίζοντας προσβλητικούς τους χαρακτηρισμούς περί λάσπης και εκβιασμών και οι δυο πλευρές προχώρησαν στην κατάθεση των αγωγών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

11 σχόλια

11 Ο/Η Λουκάς έγραψε: (πριν 10 έτη)
O Προέδρος ξέρει τί κάνει καί τί λεει εδώ στήν Ελλά
δα ολες οι συμφωνίες ειναι κάτω από τό τραπέζι
αυτό ειναι το κατεστημένο.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 11

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Marfin
Νέα Δημοκρατία