Ηλεκτρονική Έκδοση

Και εσωκομματικά μηνύματα, μετά τις κάλπες

Αλ. Τσίπρας: «Ευτυχώς η οργή μετατράπηκε σε πείσμα»

Στο πείσμα των αριστερών ψηφοφόρων απέδωσε ο Αλ. Τσίπρας προεκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα διεμήνυσε προς το εσωτερικό της Κουμουνδούρου ότι η είσοδος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, πρέπει να μείνει έξω από τις τάσεις και τις συνιστώσες!

"Καλές οι συνιστώσες, οι τάσεις και τα στελέχη της κορυφής, αλλά τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ που μπήκε δυνατά στη Βουλή και θέλει να ξαναγίνει πρωταγωνιστής, δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο το καλύτερο", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετεκλογικά στο "Βήμα της Κυριακής".

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι την Τετάρτη στη Βουλή η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο, όχι μόνο για λόγους συμβολικούς, αλλά γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα. "Δεν είμαστε Ιράν", σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ενώ αναφερόμενος στην πολιτική της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στο ενδεχόμενο "σύμπνοιας" σε επιμέρους ζητήματα διευκρίνισε ότι ο ΣΥΝ δεν φοβάται το διάλογο. Όσο για την άρνηση των Οικολόγων Πράσινων στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου να αναλάβουν θέση στο νεοσύστατο υπουργείο Περιβάλλοντος, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σοβαρή στάση σε μία ευκαιριακή πρόταση του στύλ "μοιράζουμε υφυπουργεία, ελάτε να πάρετε...".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ