Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Αγγίζουν τις 10.000 οι αιτήσεις για γραμματείες

Με ένα συμβολικό - επικοινωνιακό μπαράζ δραστηριοτήτων ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να πείσει ότι θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Είναι η μια όψη του νομίσματος της κυβερνητικής πολιτικής, αυτή της υλοποίησης δεσμεύσεων που δεν έχουν οικονομικό κόστος. Η άλλη όψη αφορά -την υπό κατάρρευση οικονομία της χώρας που ανέλαβε από τη Ν.Δ και την οποία χειρίζονται με κινήσεις προσεκτικές και επιφυλακτικές για την ώρα οι αρμόδιοι υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη.

Στο πλαίσιο της πρώτης όψης, ο πρωθυπουργός:

- Χθες επισκέφθηκε την πυρόπληκτη Ηλεία, απ' όπου εξήγγειλε την υλοποίηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότησή της.

- Σήμερα επισκέπτεται τις (ακόμα αναξιοποίητες) ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού και του τάει κβον ντο, συνοδευόμενος από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Ασεμπίγιο. Ο κ. Παπανδρέου πολλές φορές ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αναφερθεί σε αυτές ως μια κληρονομιά που χάνεται λόγω της αδράνειας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Νέα σύσκεψη

- Το απόγευμα θα γίνει και πάλι σύσκεψη όλων των υπουργών της κυβέρνησης στο μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια συλλογικής προετοιμασίας των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, καθώς η συζήτηση αρχίζει την Παρασκευή

Στο μεταξύ ξεπέρασε ήδη κάθε προσδοκία της κυβέρνησης το ενδιαφέρον για την κάλυψη των 88 θέσεων γενικών και ειδικών γραμματέων που προκηρύχθηκαν την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις δύο πρώτες μέρες είχαν κατατεθεί μέσω του Διαδικτύου περίπου 5.000 αιτήσεις και μέχρι αύριο που λήγει η προθεσμία αναμένεται να φτάσουν περίπου τις 10.000. Η επιλογή θα γίνει από κυβερνητική επιτροπή, ενώ λόγο θα έχει και κάθε υπουργός στον τομέα ευθύνης του οποίου θα προσληφθούν οι επιλεγέντες. Κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν χθες ότι επειδή οι θέσεις είναι πολιτικές -κυρίως αυτές των γενικών γραμματέων- γι' αυτό συμπεριελήφθη στην αίτηση και φόρμα συμπλήρωσης για τις κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες των ενδιαφερομένων.

Τρεις άξονες

Η πορεία των πρώτων ημερών της κυβέρνησης σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες στηρίζεται σε τρεις άξονες:

- Σε κινήσεις και αποφάσεις που αφορούν την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη, τη βελτίωση των υπηρεσιών του κράτους.

- Την έξοδο της χώρας από τη διεθνή απομόνωση, κι αυτό θα γίνει με τα ταξίδια του πρωθυπουργού.

- Επισκέψεις και ενέργειες του πρωθυπουργού, που θα επαναβεβαιώνουν την πρόθεσή του να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ