Έντυπη Έκδοση

Σαμαράς: Οι εχθροί θέλουν να μας χωρίσουν

Αποστάσεις σχεδόν από το σύνολο των βασικών πολιτικών της κυβέρνησης Καραμανλή κράτησε ο Α. Σαμαράς. Ασκησε κριτική για τα επεισόδια του προηγούμενου Δεκεμβρίου. «Ο τρόπος που τα χειριστήκαμε μας κόστισε πολύ», είπε αφήνοντας αιχμές για τον Π. Παυλόπουλο.

Για το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών είπε ότι προχώρησε «χωρίς έλεγχο». «Υπάρχει εικόνα για καρτέλ» στο τραπεζικό σύστημα, υποστήριξε.

Αμφισβήτησε την πολιτική για τα αυτοκίνητα. «Δεν είναι παραγωγής μας» είπε. «Να ρίχναμε το βάρος στα στεγαστικά δάνεια ή σε υποδομές όπως οι μαρίνες κ.λπ.».

Ιδεολογία του είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός. «Οι εχθροί μας θέλουν να μας χωρίσουν σε παλαιοδεξιούς και νεοφιλελεύθερους» είπε. «Εγώ θέλω να συνδέσουμε τις παραδοσιακές μας αξίες με τις σύγχρονες φιλελεύθερες ιδέες μας, που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο».

Θα υπάρχει κάτω από την ίδια στέγη με την Ντόρα Μπακογιάννη είτε χάσει είτε κερδίσει. Υπερασπίστηκε τη θέση του για το Σκοπιανό, που τον οδήγησε εκτός Ν.Δ. (ο Μητσοτάκης τον κατηγόρησε ότι έριξε την κυβέρνησή του). «Ηταν μια συνειδητή επιλογή πριν από 17 χρόνια. Το ότι το άφησαν ανοιχτό οδήγησε τον Καραμανλή στην επιτυχία του Βουκουρεστίου. Πλήρωσα την επιλογή μου. Οκτώ χρόνια ήμουν εκτός, κοίταζα τους τοίχους του σπιτιού μου». Ακόμα είπε ότι δεν θα έχει πρόβλημα να συνομιλήσει και με τον ΛΑΟΣ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία