Έντυπη Έκδοση

Συνεντεύξεις δίνουν τώρα οι υποψήφιοι γραμματείς

Στη φάση της... ωρίμανσης είναι ακόμη η διαδικασία επιλογής των γενικών γραμματέων και θα ανακοινωθούν όταν και όπου υπάρχει «ωριμότητα», σύμφωνα με την έκφραση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ισως προς το τέλος εβδομάδας να βγει καπνός.

Ομως ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο κάλυψε πλήρως την καθυστέρηση ανακοίνωσης των γραμματέων και υπεραμύνθηκε της διαδικασίας που ακολουθείται παρά τις δυσλειτουργίες.

Κυβερνητικοί παράγοντες μας έλεγαν χθες ότι «η γκρίνια είναι αδικαιολόγητη» και υποστήριζαν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καθυστερήσει δύο μήνες να διορίσει γραμματείς παρότι δεν ακολούθησε τέτοια διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό εκφράστηκε και η άποψη ότι δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση πως αποκλείονται από τις θέσεις του κράτους κομματικά στελέχη που το προηγούμενο διάστημα δούλεψαν στους τομείς της κομματικής και πολιτικής ευθύνης τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση έγινε λόγος από δύο υπουργούς και για την επιλογή του κ. Δημήτραινα που έκανε ο Χάρης Καστανίδης στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρης Παμπούκης και η Αννα Διαμαντοπουλου επισήμαναν ότι ο υπουργός έμεινε ακάλυπτος παρότι ενήργησε σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίστηκε από την κυβέρνηση.

Ο κ. Παπανδρέου συνέστησε εμμέσως στους υπουργούς εγκράτεια στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις. Πρέπει να δρούμε συλλογικά, να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας, να βγαίνουμε προετοιμασμένοι όταν βγαίνουμε να μιλήσουμε δημόσια, αλλά και να βγαίνουμε όταν έχουμε κάτι να πούμε, φέρεται να είπε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ