Ηλεκτρονική Έκδοση

Ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο

Γ. Παπανδρέου: «Στόχος να πιστέψει η Ελλάδα και πάλι στον εαυτό της»

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο προϋπολογισμός που καταθέτει η κυβέρνηση είναι ένα αποφασιστικό βήμα για το αύριο και υπογράμμισε ότι παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία θα τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις που ανέλαβε. «Θα κάνουμε πράξη την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος έθεσε στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αναθέρμανση της αγοράς και την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση αλλάζει το πρότυπο διακυβέρνησης της χώρας στην πιο κρίσιμη χρονική στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας. "Γνωρίζαμε την κατάσταση και είπαμε ξεκάθαρα το πρόγραμμά μας για την εθνική ανάταση" σημείωσε, προσθέτοντας ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και χτίσιμο πάνω στον πλούτο που διαθέτει η χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η οικονομική κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ' ότι περιέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση, με διπλάσιο έλλειμμα και ιστορικό χρέος. "Δεν θα περιορίσουμε τους στόχους μας και θα προχωρήσουμε στην αναδιανομή του εισοδήματος, θα κάνουμε  πράξη την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Βουλή θα ψηφίσει ένα προϋπολογισμό με βάση τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, τον εξορθολογισμό των δαπανών και τη μείωση της σπατάλης. "Με διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε όλο το κράτος και την οικονομία, αλλά και ριζική αλλαγή του τρόπου κατάρτισης του προϋπολογισμού από το επόμενο έτος" τόνισε.  Παράλληλα έδωσε έμφαση στην  πλήρη καταγραφή των στατιστικών στοιχείων, στην διαφανή εκτέλεση του προϋπολογισμού και στη δημιουργία ενός διάφανου φορολογικού συστήματος.

"Επιδιώκουμε μέσω του προϋπολογισμού τη προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, την τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της αγοράς, αλλά και ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και των διεθνών αγορών τόνισε ο κ. Παπανδρέου: «Να κάνουμε δηλαδή την Ελλάδα να πιστέψει και πάλι στον εαυτό της».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση τήρησε από την πρώτη μέρα τις δεσμεύσεις της και έσπασε το μύθο ότι τίποτα δεν αλλάζει στη χώρα.

"Ήδη στρατολογούμε το πιο ικανό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο Ελληνισμός για τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης. Κάνουμε πράξη τις εξαγγελίες μας, με το πρώτο νομοσχέδιο κάναμε πράξη την αναδιανομή στήριξη εισοδήματος 2,5 εκατ. πολιτών».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τους υπουργούς του για τη συνεργασία και τη δουλειά τους για τη σύνταξη του προϋπολογισμού. «Με τον ίδιο τρόπο», τόνισε, «ενωμένοι θα δουλεύουμε συνεχώς, με διάλογο, αλλά και με διάλογο με τους πολίτες».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Κρατικός προϋπολογισμός