Τα RSS του enet.gr

Βασική ροή RSS

Ροές RSS κατηγοριών

Τι είναι τα RSS

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να δει κανείς αν ένα Web site έχει αλλάξει το περιεχόμενό του ήταν μέχρι πρότινος πολύ απλός μεν, πολύ χρονοβόρος δε: Δεν είχατε παρά να ανοίξετε τον browser σας, να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση του Web site και να διαβάσετε τις σελίδες του για να εντοπίσετε πιθανές αλλαγές. Σε ένα site με διαρκή ροή πληροφορίας είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η παρακολούθηση των αλλαγών είναι, πρακτικά, αδύνατη.

Τη λύση δίνει η υπηρεσία RSS (Really Simple Syndication), την οποία πάρα πολλοί είναι πιθανό να έχουν γνωρίσει από τα blogs ή τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το RSS είναι ένας μηχανισμός που σας επιτρέπει να βλέπετε τις τελευταίες ειδήσεις στο enet.gr χωρίς να χρειάζεται να σταματήσετε ό,τι και αν κάνετε εκείνη την ώρα στον υπολογιστή σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε:

  • Είτε έναν Web browser που να υποστηρίζει την υπηρεσία RSS.
  • Είτε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ανάγνωση και διαχείριση RSS feeds. Αν τυχόν δεν έχετε ένα τέτοιο πρόγραμμα εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε το Google ή όποιο άλλο search engine χρησιμοποιείτε και ψάξτε για RSS Readers. Πάρα πολλά προγράμματα διατίθενται δωρεάν, δεν έχετε παρά να κάνετε τις δοκιμές σας και να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.
  • Είτε μια online υπηρεσία που συγκεντρώνει σε μία σελίδα τα RSS feeds που έχετε επιλέξει από το enet.gr και, πιθανόν, από άλλα Web sites. Οι χρήστες υπηρεσιών της Google έχουν, για παράδειγμα, τη δυνατότητα χρήσης του Google Reader, που δεν είναι και η μόνη υπηρεσία αυτού του είδους.

 

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

 

Πώς μπορώ να εγγραφώ στα RSS feeds του enet.gr;

Δεν έχετε παρά να επιλέξετε την ενότητα που σας ενδιαφέρει από το σχετικό κατάλογο και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία της υπηρεσίας. Εχουμε αναπτύξει ένα εκτεταμένο σύστημα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε RSS feeds για τις ειδήσεις ανά κατηγορία (Ελλάδα, Πολιτική, Οικονομία, κ.ο.κ.), ανά θεματική ενότητα (δεν έχετε παρά να επιλέξετε την "ετικέτα" που σας ενδιαφέρει) ή, ακόμα, ανά λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείτε στην αναζήτηση του enet.gr

Θέλω περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση του RSS στις θεματικές σας ενότητες

Στις επιλογές που έχουμε παραθέσει στην κορυφή της σελίδας θα είδατε μερικές ενδεικτικές θεματικές ενότητες για τις οποίες μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Με δεδομένο ότι ο μηχανισμός περιλαμβάνει μερικές εκατοντάδες ενοτήτων αντιλαμβάνεστε πως δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν πλήρη κατάλογο. Αυτό, λοιπόν, που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε τη θεματική ενότητα που σας ενδιαφέρει από οποιοδήποτε σημείο του enet.gr θέλετε και ακολούθως να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, μέσω της λύσης RSS reader που χρησιμοποιείτε.

Υπάρχει κάποιο κόστος για τη χρήση της υπηρεσίας;

Απολύτως κανένα, η διανομή του RSS feed του enet.gr γίνεται χωρίς χρέωση. Διευκρινίζουμε ότι αν χρησιμοποιείτε εξελληνισμένη έκδοση κάποιων browser είναι πιθανό στο σχετικό menu επιλογών του προγράμματος να υπάρχει η υπηρεσία με το χαρακτηρισμό "Συνδρομή", αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να καταβάλετε κάποιο χρηματικό ποσό στο enet.gr ή στην Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε. για τη χρήση του RSS feed.

Θα πρέπει να δώσω προσωπικά στοιχεία και αν ναι, για ποιο σκοπό;

Για την ενεργοποίηση του RSS feed του enet.gr δεν απαιτείται καταχώριση προσωπικών στοιχείων.

Πότε πρέπει να διαγραφώ από την υπηρεσία;

Αν θέλετε τη γνώμη μας, ποτέ, αφού χάρη στα RSS feed θα έχετε άμεση ενημέρωση τόσο για την ειδησεογραφία της ημέρας στους τομείς που σας ενδιαφέρουν, όσο και για τις πρόσθετες λειτουργίες που αναπτύσσουμε για το enet.gr. Ωστόσο, αν το επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία από τον browser, το ειδικό πρόγραμμα ή την online υπηρεσία που χρησιμοποιείτε.

Επιστροφή στις ροές RSS του enet.gr