Ηλεκτρονική Έκδοση

Έλληνας συνελήφθη για «σουρεαλιστική» κλοπή πίνακα του Νταλί

Για την κλοπή ενός πίνακα του Σαλβαδόρ Νταλί από γκαλερί της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Ιούνιο, κατηγορείται ένας 29χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές. Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς έκανε λόγο για «σουρεαλιστική κλοπή».

Cartel del Don Juan Tenorio Cartel del Don Juan Tenorio  

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Φ.Ι. φέρεται να μπήκε στη γκαλερί ένα απόγευμα του περασμένου Ιουνίου, να έβαλε τον πίνακα «Cartel del Don Juan Tenorio» σε μία τσάντα και να αποχώρησε ανενόχλητος. Την επόμενη ημέρα, αναφέρουν, επέστρεψε στην Ελλάδα, έχοντας μαζί του το έργο τέχνης, αξίας 150.000 δολαρίων. 
 
Όταν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο, ο πίνακας στάλθηκε ανώνυμα πίσω στις ΗΠΑ από την Ελλάδα. Η αμερικανική αστυνομία τον εντόπισε στο αεροδρόμιο JFK, πριν φτάσει στον τελικό προορισμό του, τη γκαλερί από όπου εκλάπη. 
 
Οι αρχές εντόπισαν τελικά και τον 29χρονο, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας ντετέκτιβ, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του, κατάφερε να τον πείσει να έρθει στη Νέα Υόρκη, με την πρόφαση ότι θα τον προσλάβει σαν σύμβουλο τέχνης σε γκαλερί. 
 
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο JFK. Την Τρίτη οδηγήθηκε στο δικαστήριο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «μεγάλη κλοπή, δευτέρου βαθμού». 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εικαστικά
ΗΠΑ
Για το ίδιο θέμα
Πρόστιμο 9.100 δολάρια και απέλαση για τη «σουρεαλιστική» κλοπή