Έντυπη Έκδοση

Η δημοσιογραφία στην εποχή του Διαδικτύου

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Γιάλομ. Δημόσια συζήτηση στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Η δημοσιογραφία στην εποχή του Διαδικτύου» (6 Μαΐου)

Δεν φαίνεται να πτοήθηκε από τη «ροκ» εμπειρία του Γιάλομ το Megaron Plus και είπε να περάσει σε κάτι ακόμα πιο... χάρντκορ.

Ο Τζιμ Ρόμπερτς, διευθυντής της διαδικτυακής έκδοσης των «New York Times» Ο Τζιμ Ρόμπερτς, διευθυντής της διαδικτυακής έκδοσης των «New York Times» Ετσι, την Τετάρτη 6 Μαΐου στις 7 μ.μ. διοργανώνει μια δημόσια συζήτηση για τη σχέση ανάμεσα σε δύο από τα πιο «κακόφημα» θέματα των τελευταίων χρόνων. «Η δημοσιογραφία στην εποχή του Διαδικτύου» θα είναι λοιπόν το θέμα της συζήτησης, που θα στρέψει τα βλέμματα στο μέλλον της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης στην εποχή της παγκόσμιας διασύνδεσης και στην οποία θα συμμετάσχουν μερικοί από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η εκδήλωση θα συντονιστεί από τον Δημήτρη Ψυχογιό, καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και ανάμεσα στους ομιλητές που θα συμμετάσχουν θα είναι ο Ερικ Φοτορίνο, συγγραφέας, χρονογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Le Monde», ο Χαβιέ Μορένο, διευθυντής της εφημερίδας «El Pais», η Τζορτζίνα Χένρι, διευθύντρια του διαδικτυακού Comment is Free του «Guardian» και ο Τζιμ Ρόμπερτς, διευθυντής της διαδικτυακής έκδοσης των «New York Times».

«Σήμερα οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν περισσότερο οικονομικό στρες από ποτέ, καθώς αναγνώστες και διαφημιστές στρέφονται στο Διαδίκτυο», έχει απαντήσει ο τελευταίος σε ερώτηση ενός αναγνώστη για το τέλος των εφημερίδων. «Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο δυσοίωνα όσο φαίνονται. Οι "New York Times" έχουν σήμερα περισσότερους αναγνώστες χάρη στο nytimes.com, και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο φαινόμενο σημειώνεται και σε άλλες εκδόσεις. Εξαιτίας της τεράστιας ποσότητας πληροφορίας που είναι διαθέσιμη στο κοινό, πιστεύω ότι υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για καλούς δημοσιογράφους», συμπλήρωσε.

Πώς θα διαμορφωθεί λοιπόν η δημοσιογραφία στη μετά .com εποχή; Θα σώσει τη δημοσιογραφία ή θα την κάνει χόμπι για αργόσχολους ή παθιασμένους bloggers; Τα καφενεία του μέλλοντος θα προσφέρουν τσάμπα laptop, για να διαβάζεις κάτι με τον καφέ σου; Αυτά και άλλα, ακόμη πιο ενδιαφέροντα, στις 6 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

info Δημοσιογραφία και Διαδίκτυο. Τετάρτη 6 Μαΐου 2009, 7 μ.μ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 210 7282000, www.megaron.gr. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων θα αρχίσει στις 6 μ.μ. Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Χορηγός: Ιδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Στο διαδίκτυο
Για το ίδιο θέμα
Δημοσιογραφία-ΜΜΕ: αλλαγή η «θάνατος»