Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο Σωτήρης Χατζάκης στο τιμόνι του Εθνικού

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ορίστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, ο Σωτήρης Χατζάκης, στη θέση του αποχωρούντος Γιάννη Χουβαρδά.

Ο αρμόδιος για θέματα πολιτισμού αναπληρωτής υπουργός διόρισε σήμερα, για μία τριετία, τον κ. Σωτήρη Χατζάκη στη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αφού προηγουμένως έκανε δεκτή την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. 

Ο Σωτήρης Χατζάκης ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ από τον Ιούλιο του 2009, ενώ έχει διατελέσει επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Καισαριανής, του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και του θεάτρου Πολιτεία, καθώς και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου με Διευθυντή τον Νίκο Κούρκουλο, τη διετία 2005-2006.

Με την ιδιότητα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη έχει υπογράψει 100 παραστάσεις σε κρατικά και ιδιωτικά θέατρα της Ελλάδας και έχει παρουσιάσει δουλειά του έξι φορές στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, αλλά και εκτός των συνόρων: Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Πολωνία, Αγγλία, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, Ν. Αφρική, Κούβα, Κίνα.

Έχει διδάξει σε προγράμματα των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, στο Κέντρο Δελφών, στην Πειραματική Σκηνή, στη Θερινή Ακαδημία και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας, στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

Έχει διασκευάσει για το θέατρο τα κείμενα: “Η Φόνισσα” του Α Παπαδιαμάντη (Ιανός, 2004), “Η νύχτα του τράγου” (Ιανός 2005), “Του νεκρού αδελφού” (Ιανός, 2006), “Ο τελευταίος πειρασμός” του Ν. Καζαντζάκη, “Ο ιερός γάμος” και “Η πάπισσα Ιωάννα” του Ε. Ροΐδη (Ιανός, 2008).

Δικά του έργα είναι “Ο μάγος και η πρόβα”, “Το τραγούδι του αιώνα” και δέκα βιβλία με παραμύθια από τις εκδόσεις Κριτική και Στάχυ. Σπάνια εργάστηκε στην τηλεόραση, με πιο πρόσφατη εμφάνισή του στο “10” του Καραγάτση. 

Πηγή:ΑΜΠΕ,ΚΘΒΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εθνικό Θέατρο
Υπουργείο Πολιτισμού
Θέατρο
Για το ίδιο θέμα
Στο τιμόνι του ΚΒΘΕ ο Γιάννης Βούρος