Ηλεκτρονική Έκδοση

Συναυλία για τις Σκουριές (live μέσω του ertopen)

Χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη όπου είναι σε εξέλιξη συναυλία κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Στη συναυλία «για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ» συμμετέχουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μελίνα Κανά, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι Χαϊνηδες.

Μπορείτε να την παρακουλήσετε ζωντανά εδώ μέσα από το πρόγραμμα που βγάζουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι Επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού.

«Τραγουδάμε ενάντια στη λεηλασία της φύσης, ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων,ενάντια στις "επενδύσεις" με κάθε κόστος. Τραγουδάμε για την απελευθέρωση των άδικα προφυλακισμένων συναγωνιστών μας, για το δικαίωμα στη ζωή και για ένα καλύτερο μέλλον. Τραγουδάμε για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ», αναφέρουν στο κάλεσμα οι επιτροπές αγώνα.

Με τη συναυλία αυτή οι Επιτροπές ζητούν ακόμα «την απελευθέρωση των άδικα προφυλακισμένων συναγωνιστών μας για το δικαίωμα στη ζωή και για ένα καλύτερο μέλλον».
 
Πρόκειται για τέσσερις κατοίκους της Ιερισσού και της Μ. Παναγιάς που έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική και κατά αστυνομικού. Για τις ίδιες υποθέσεις βρίσκεται σε εξέλιξη η απολογία άλλων 27 κατοίκων της περιοχής.
 
Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εξόρυξη χρυσου
ΕΡΤ
Σκουριές
Συναυλίες/Παρτι