Ηλεκτρονική Έκδοση

«Η περιπέτεια» του Φινλανδού σκηνοθέτη Ταάβι Βάρτια «στην Ελλάδα»

“Ήθελα να ζήσω μία περιπέτεια στην Ελλάδα” δηλώνει ο Φινλανδός σκηνοθέτης Ταάβι Βάρτια που πριν από πέντε χρόνια ήρθε για πρώτη φορά διακοπές με την γυναίκα του στα ελληνικά νησιά. Έβαλε στόχο τότε να γυρίσει μία ταινία στη χώρα μας και σήμερα παρουσίασε στο Φινλανδικό Ινστιτούτο το σχέδιο για τη νέα του ταινία “Adventure in Greece” (“Περιπέτεια στην Ελλάδα”).

Ο Φινλανδός σκηνοθέτης Τάαβι Βάρτια Ο Φινλανδός σκηνοθέτης Τάαβι Βάρτια Η ταινία, που θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και διαθέτει στο μεγαλύτερο ποσοστό της ελληνικό καστ και συνεργείο, είναι μια συμπαραγωγή Φινλανδίας - Ελλάδας υψηλού προϋπολογισμού (το κόστος παραγωγής υπολογίζεται στα 1.280.000 ευρώ).

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2014 και να διαρκέσουν τρεις μήνες. Το κύριο μέρος τους θα πραγματοποιηθεί στην Κω, ενώ ορισμένες σκηνές θα γυριστούν και στη Νίσυρο. Η ταινία θα έχει παγκόσμια διανομή με την πρεμιέρα της να προγραμματίζεται για τον Δεκέμβρη του 2014 στη Φινλανδία.

Το έργο αφηγείται την ιστορία τριών αγοριών που ξεκινούν να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Κω μαζί με τους γονείς τους. Είναι το καλοκαίρι της απότομης ενηλικίωσης αλλά και της ωρίμανσης των σχέσεων τους. Ένα όμορφο κορίτσι, μια σπείρα λαθρέμπορων που τους «ταξιδεύει» πίσω στον 18ο αιώνα και η δίψα τους για δράση, οδηγούν τους τρεις ήρωες σε άγνωστα γι’ αυτούς μονοπάτια.

Σκηνοθέτης με μακρά πορεία στον χώρο του σινεμά, του θεάτρου και της τηλεόρασης, αλλά και συγγραφέας, ο Ταάβι Βάρτια, επιμελείται το σενάριο της ταινίας. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Ορφέας Αυγουστίδης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ναταλία Δραγούμη και ο Γιάννης Ζουγανέλης, ενώ την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση πραγματοποιεί η 16χρονη Αναστασία Σκάπουλα – Δραγούμη, (ανιψιά της ηθοποιού Ν. Δραγούμη). Από το φινλανδικό καστ, ξεχωρίζουν οι διάσημοι ηθοποιοί Λάουρα Μαλμιβάαρα και Βίλε Μιλιρίνε.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η φινλανδική εταιρεία παραγωγής Yellow Group, σε συμπαραγωγή με την ελληνική εταιρεία παραγωγής Inkas Films. Η ταινία πραγματοποιείται μεταξύ άλλων με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.), του Φινλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου (F.F.F.) και του Ενιαίου Φορέα Κω - Νισύρου.

Το «Adventure in Greece» επισημοποιεί και τη συνεργασία του Φινλανδού σκηνοθέτη Ταάβι Βάρτια με την ελληνική εταιρεία παραγωγής Inkas Films στο πλαίσιο της οποίας έχουν σχεδιαστεί και παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρότζεκτ σε συμπαραγωγή Φινλανδίας - Ελλάδας. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται το «The Missing Route», μία τηλεοπτική σειρά 12 επεισοδίων και η μεγάλου μήκους ταινία με προσωρινό τίτλο «Mama’s boy». Τα γυρίσματα θα πραγματοποιούνται και στις δυο χώρες, ενώ το καστ και τα συνεργεία θα στελεχώνονται με επαγγελματίες κι από τις δυο εθνικές κινηματογραφίες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Φινλανδία
Κινηματογράφος