Ηλεκτρονική Έκδοση

Κερδίστε το βιβλίο της εβδομάδας

Κλήρωση: “Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή την χώρα;” σε τρεις αναγνώστες

Τελευταία ενημέρωση:

Το Enet.gr, η «Βιβλιοθήκη» της Ελευθεροτυπίας και οι εκδόσεις Λιβάνη προσφέρουν σε τρεις τυχερούς αναγνώστες, το βιβλίο “Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή την χώρα;” των Μιχάλη Ιγνατίου και Κώστα Παπαϊωάννου.Για συμμετοχή στην κλήρωση στείλτε email στη διεύθυνση klirosi@eleftherotypia.net, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας, μέχρι και τη Τρίτη 4 Μαρτίου.

Μισός αιώνας από την αποχώρηση τού Κωνσταντίνου Καραμανλή. • 1963: Ένα πραξικόπημα που δεν έγινε • Μια πολιτική δολοφονία: του Γρηγόρη Λαμπράκη • Η άνοδος και η πτώση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ένα βιβλίο του Κώστα Παπαϊωάννου και του Μιχάλη Ιγνατίου για την περίοδο εκείνη βασισμένο σε μια σειρά αποκαλυπτικών εγγράφων.

Το 1963, ένα έτοιµο πραξικόπηµα που απέτρεψαν (δεν επέτρεψαν) οι Αµερικανοί, µια πολιτική δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαµπράκη στη Θεσσαλονίκη, που δεν απέτρεψε κανείς (αν και έγινε µπροστά στα µάτια 180 αξιωµατικών και οπλιτών της Χωροφυλακής) και µια σύγκρουση ανακτόρων - πρωθυπουργού (που δεν απέτρεψαν οι Αµερικανοί) οδήγησαν τον Κωνσταντίνο Καραµανλή αρχικά στη Ζυρίχη για λίγους µήνες και µετά στο Παρίσι για έντεκα χρόνια (και το Κέντρο στην εξουσία),µε την απορία να µένει αναπάντητη: «Ποιός επιτέλους κυβερνά αυτή την χώρα;»

Η έρευνα στα Αρχεία των ΗΠΑ φέρνει στη δηµοσιότητα, για πρώτη φορά, µια σειρά αποκαλυπτικά έγγραφα τα οποία φωτίζουν τα γεγονότα: πώς τα είδαν τότε οι Αµερικανοί, ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις τους, τι τους εξέπληξε, τι τους… τρόµαξε – και γιατί όλα αυτά µας ενδιαφέρουν σήµερα: πενήντα, ακριβώς, χρόνια µετά…

Ο Κώστας Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Δημοσιογράφος. 1956-1974: Ακρόπολις (ελεύθερο κυρίως και δικαστικό ρεπορτάζ). 1974-1987: Τα Νέα (πολιτικό ρεπορτάζ). 1975-1978: Αντί (αρχισυνταξία). 1979-2005: Το Ποντίκι (εκδότης – διευθυντής). Έγραψε μεταξύ άλλων τα βιβλία: Ο Δράκος του Σέιχ-Σου: Υπόθεση Παγκρατίδη (εκδόσεις ΜΕΔΑ, 1966, «Το Ποντίκι», 1988), Η Ιστορία της Κυρίας ΟΥ (εκδόσεις Καστανιώτη, 1983), Δέκα Μικροί και Μεγάλοι Νέγροι (1989), Το Πολιτικό ’89 (1989), Ιστορία μιας Νύχτας Ατέλειωτης (1991), Αστυνομική Ιστορία (1992), Πολιτική Δολοφονία, Θεσσαλονίκη ’48: Υπόθεση Τζωρτζ Πολκ (1993), Πολιτική Δολοφονία, Θεσσαλονίκη ’63: Υπόθεση Γρηγόρη Λαμπράκη (1993), Ντοκουμέντα της Αντίστασης (1994), 15 Ιουλίου 1965: «Επιχείρηση ΑποσταΣΙΑ» (1995), Αρχίστε από δω τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!… (1995) –όλα από «Το Ποντίκι»–, Η Ελλάδα Ποτέ δεν Πεθαίνει (εκδόσεις Καστανιώτη, 2008).

Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και των εφημερίδων Έθνος και Ημερησία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνεργάζεται με την εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος της Λευκωσίας.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων Το Σεμινάριο της Ρώμης (εκδόσεις «Το Ποντίκι»), Τα Μυστικά Αρχεία του Κίσιντζερ, με τον Κώστα Βενιζέλο, Σχέδιο Ανάν – Το Μυστικό Παζάρι, με τους Κώστα Βενιζέλο και Νίκο Μελέτη, Ίμια – Τα Απόρρητα Τηλεγραφήματα των Αμερικανών, με τον Αθανάσιο Έλλις, και CIA – Ο Απόρρητος Φάκελος του Ανδρέα, με τον Μάριο Ευρυβιάδη, τα οποία κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις μας.

Είναι μέλος ερευνητικής ομάδας η οποία ασχολείται συστηματικά με τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της CIA. Υπήρξε μέλος της ομάδας ερευνητών που αποκάλυψε χιλιάδες σελίδες εγγράφων από το απόρρητο αρχείο του Χένρι Κίσιντζερ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την εφημερίδα Πρωινή της Νέας Υόρκης. Εργάστηκε στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης και στη Μεσημβρινή. Είναι μέλος της Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων (CPJ), του Συλλόγου Ανταποκριτών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (SDCA) και του Συλλόγου Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών ­(UNCA). Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο και καθηγήτρια Dody Tsiantar, με την ­οποία έχουν ένα γιο, τον Ανδρέα.

5/3/2014 Η κλήρωση για το βιβλίο πραγματοποιήθηκε. Τα στοιχεία των νικητών θα αποσταλούν στον εκδοτικό οίκο και εκείνος θα επικοινωνήσει κατόπιν μαζί τους προκειμένου να παραλάβουν το βιβλίο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

2 σχόλια

1 Ο/Η Σιδέρης Μοτσιόλας έγραψε: (πριν 7 έτη)
Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή την χώρα;
Αναρωτιέμαι συνεχώς!
2 Ο/Η XRHSTOS έγραψε: (πριν 7 έτη)
για το βιβλίο !!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 2

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Νέες Εκδόσεις
Κληρώσεις
Βιβλίο