Έντυπη Έκδοση

Απεβίωσε ο εκδότης Γιώργος Δραγώνας

Την τελευταία του πνοή άφησε το περασμένο Σάββατο ο εκδότης, επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Γιώργος Δραγώνας. Οπως έγινε γνωστό, πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας. Ο εκλιπών είχε διατελέσει στις αρχές της δεκαετίας του '90 εκδότης του «01», ενός από τα πλέον επιδραστικά περιοδικά των τελευταίων χρόνων.

Τα επόμενα έτη συνέχισε να δραστηριοποιείται στο χώρο των εντύπων μέσω της εταιρείας «Δάφνη Επικοινωνίες» (δεξί του χέρι ο σημερινός εκδότης των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso» Γιάννης Φιλιππάκης και νομικός σύμβουλος της εταιρείας ο σημερινός υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης), ενώ τελευταίο του εγχείρημα ήταν το πολιτιστικό περιοδικό «Highlights».

Από τον Ιούνιο του 1993 είχε αναλάβει την προεδρία της ΕΡΤ, δηλώνοντας τότε «έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση» και να φέρει «νέο ήθος» στην Αγία Παρασκευή. Η θητεία του ωστόσο ήταν πολύ σύντομη, καθώς έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις συνακόλουθες εκλογές του Οκτωβρίου τις κέρδισε το ΠΑΣΟΚ. Στα μέσα του μηνός, ο Γιώργος Δραγώνας παρέδωσε τα ηνία της δημόσιας τηλεόρασης στον Ευγένιο Γιαννακόπουλο και έκτοτε δεν ξανασχολήθηκε με τα της μικρής οθόνης.

Πριν από οκτώ έτη είχε προσπαθήσει να αποκτήσει τον «Ελεύθερο Τύπο», υποβάλλοντας μάλιστα μια σοβαρή πρόταση στο Ιδρυμα Τύπου. Προέκυψε όμως τότε ο τυφώνας Γιάννα Αγγελοπούλου, που απέκλεισε κάθε άλλη προσφορά.

Η κηδεία του Γιώργου Δραγώνα θα γίνει αύριο το πρωί από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
TV & Media
Αυτοκτονίες/Θάνατοι/Δυστυχήματα