Ηλεκτρονική Έκδοση

Η βροχή «έπνιξε» συναυλίες και στη Θεσσαλονίκη

Οι σχεδόν καθημερινές καταρρακτώδεις βροχές στη Θεσσαλονίκη, έπληξαν σε μεγάλο βαθμό τις συναυλίες γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που οργανώνονται τον Ιούνιο στη πόλη. Πολλές ματαιώθηκαν γιατί δε στάθηκε δυνατό να βρεθεί νέα ημερομηνία, ενώ άλλες αναβλήθηκαν και θα γίνουν σε νέες ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν.

Το κακό ξεκίνησε με τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, στο θέατρο Δάσους, στις 17 Ιουνίου. Λίγο πριν τη συναυλία, οι αστραπές στο βάθος φαίνονταν να πλησιάζουν απειλητικά. Ο Θ. Παπακωνσταντίνου πρόλαβε να πει δύο τραγούδια, πριν αρχίσει η βροχή. Το σύνθημα «Θανάση, Θανάση, η μπόρα θα περάσει», που φώναξαν νεαροί φίλοι του, δεν είχε αποτέλεσμα. Οι ουρανοί άνοιξαν και η δυνατή βροχή έδιωξε τους πιστούς φίλους του τραγουδοποιού. Λίγοι τυχεροί, καμιά δεκαριά άτομα, που αναζήτησαν καταφύγιο στα παρασκήνια, συναντήθηκαν με το Θ. Παπακωνσταντίνου που τους έπαιξε μερικά τραγούδια, ως αποζημίωση. Αναζητήθηκε άλλη ημερομηνία για να γίνει η συναυλία, αλλά τελικά δε στάθηκε δυνατό και ανακοινώθηκε ότι θα επιστραφούν τα εισιτήρια.

Την ίδια μέρα έπαιζαν οι «Maravegias Illegal» στη Μονή Λαζαριστών. Η συναυλία αυτή θα επαναληφθεί στις 2 Σεπτεμβρίου. Επίσης την ίδια μέρα γινόταν στο «Μύλο» η συναυλία των Μιχάλη Εμιρλή και Λεωνίδα Μπαλάφα, η οποία ματαιώθηκε. Μια μέρα νωρίτερα, πάντως, το ψιλόβροχο δεν καταφέρει να διακόψει τη συναυλία του Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ στη Μονή Λαζαριστών.

Δεν έγινε επίσης η μία από τις δύο συναυλίες του Μιχάλη Χατζηγιάννη, στις 22/6 στο Θέατρο Γης. Η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα με τους Επισκέπτες, που επρόκειτο να γίνει στις 24/6 σε υπαίθριο χώρο του «Μύλου», μεταφέρεται στις 14/7 σε κλειστό χώρο του «Μύλου». Η συναυλία της Μόνικα, που είχε προγραμματιστεί για τις 22/6 στη Μονή Λαζαριστών, μετατίθεται για τις 6/9 στον ίδιο χώρο. Την ίδια μέρα επρόκειτο να γίνει και η συναυλία της Δέσποινας Βανδή και των «Goin’Through» στο γήπεδο της Καλαμαριάς, για την ενίσχυση του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η συναυλία προγραμματίστηκε να δοθεί χθες, αλλά η βροχή έκανε την εμφάνισή της το μεσημέρι. Οι διοργανωτές όμως, δήλωναν ότι θα γίνει η συναυλία.

Η  προγραμματισμένη για τις 25/6 συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Θέατρο Γης, με τραγούδια από το νέο του δίσκο «Νερο-ποντή», δεν έγινε λόγω... πραγματικής νεροποντής και  μετατίθεται στο θέατρο Δάσους για τις 13 Σεπτεμβρίου. Η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με το Μίλτο Πασχαλίδη και τη Ρίτα Ατνωνοπούλου, που επρόκειτο να γίνει σε υπαίθριο χώρο του «Μύλου» στις 25/6, θα γίνει στις 6/7 σε κλειστό χώρο του «Μύλου».

Η βροχή διέκοψε και τη συναυλία του Μάικλ Μπόλτον στη Μονή Λαζαριστών, στις 26/6. Ο καλλιτέχνης πρόλαβε να πει 5 τραγούδια και διέκοψε. Αποφασίστηκε, όσοι θέλουν να εξαργυρώσουν τα εισιτήριά τους, ή αν θέλουν, μπορούν, με το ίδιο εισιτήριο να παρακολουθήσουν τη συναυλία του στην Αθήνα, στις 7 Ιουλίου, στο Θέατρο Πέτρας.

Λόγω της απειλής της βροχής, η χθεσινή συναυλία των «Μίκρο» στο «Μύλο», που είχε προγραμματιστεί να γίνει σε υπαίθριο χώρο, έγινε τελικά σε κλειστό χώρο του «Μύλου».

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Για το ίδιο θέμα
Ματαιώνεται και η σημερινή ημέρα του Rockwave
Μετά το πανηγύρι, η καταιγίδα