Ηλεκτρονική Έκδοση

Μόλις 18.156 οι θάνατοι έναντι 250-500 χιλιάδων της κοινής γρίπης

«Τζίφος» η πανδημία της νέας γρίπης

Η «πρώτη πανδημία του 21ου αιώνα» είχε λιγότερα θύματα από την κοινή, εποχιακή γρίπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η νέα γρίπη Η1Ν1,  έχει προκαλέσει το θάνατο 18.156 πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο, πολύ λιγότερων, δηλαδή, από τους πολίτες που πεθαίνουν παγκοσμίως από την κλασική εποχιακή γρίπη ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΠΟΥ, Γκρέγκορι Χάρτι. 

Υπενθυμίζεται ότι οι διάφορες μορφές της εποχιακής γρίπης που εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο προκαλεί 250 με 500 χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως. 

Ο ιός Η1Ν1, όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση της ΠΟΥ, εξακολουθεί να είναι ενεργός και να εμφανίζεται σποραδικά στις θερμές περιοχές του νότιου ημισφαιρίου ενώ μικρής έκτασης μετάδοσή του σημειώνεται στις περιοχές με τροπικό κλίμα.

Ο  Γκρέγκορι Χάρτι τόνισε ότι τα στοιχεία της οργάνωσης είναι λίγο υποτιμημένα με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν πουθενά στις χώρες ακριβή στοιχεία, τα οποία προβλέπεται να συγκεντρωθούν σε περίπου δύο χρόνια. 

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

5 σχόλια

1 Ο/Η νδγ έγραψε: (πριν 10 έτη)
Θυμάμαι στην τηλεόραση 2 γιατρούς να προσπαθούν να προειδοποιήσουν ότι το εμβόλιο είναι άχρηστο κι επικίνδυνο και βαρύγδουπα ονόματα της Ιατρικής να πάνε να τους βγάλουν μέχρι και ύποπτους. Αντί να συμβαίνει το αντίθετο. Διότι αν γινόταν το εμβόλιο τα κέρδη θα ήσαν τεράστια - κι οι τυχόν μίζες ανάλογες - ενώ οι 2 γιατροί δεν είχαν να κερδίσουν τίποτα. Θυμάμαι που προσπαθούσαν να τους απαξιώσουν ως επιστήμονες με χυδαίο τρόπο κι αυτοί ν' ανθίστανται με κοσμιότητα. Που είναι τώρα όλοι αυτοί; Που είναι οι δημοσιογράφοι να επαναφέρουν το ζήτημα, με βάση πλέον τον απολογισμό πάνω στο θέμα; Που είναι ο περίφημος τηλεοπτικός σταρ επιδημιολόγος (;) που τον ακούγαμε σαν θεό; Που είναι η Υπουργός Υγείας που έκανε το εμβόλιο μπροστά στις κάμερες (με αξιολύπητο ύφος είναι αλήθεια) γιά να προτρέψει τον κόσμο να το κάνει; Έτσι θα περάσει κι αυτό; Δεν πρέπει όλοι αυτοί να δώσουν εξηγήσεις;
2 Ο/Η Δήμητρα έγραψε: (πριν 10 έτη)
Αυτή η "πανδημία", που τελικά προκάλεσε λιγότερους θανάτους από την εποχική γρίπη, κόστισε εκατομμύρια στα κράτη για την προμήθεια εμβολίων και πλούτισε αντίστοιχα τις φαρμακευτικές εταιρίες που τα παρήγαγαν. Μήπως είναι ώρα να λογοδοτήσουν εκείνοι που σήμαναν το συναγερμό (βλ. Π.Ο.Υ.);;;
Τα κανάλια σιωπούν, ενώ καθημερινά μας βομβάρδιζαν με ρεπορτάζ για τη νέα γρίπη και τον κίνδυνο έξαρσης. Οι κυβερνήσεις άραγε δε θέλουν να ζητήσουν αποζημιώσεις για τις τεράστιες και ανούσιες δαπάνες που έκαναν, και μάλιστα σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;
3 Ο/Η Γιάννης Αννουσάκης έγραψε: (πριν 10 έτη)
Η κα Ανδρούλα Βασιλείου Επίτροπος Υγείας, να ενεργήσει δικαστικώς για την αποζημίωση των κρατών Ε.Ε. που δαπάνησαν για την αγορά του εμβολίου με ψευδή πανδημία.
4 Ο/Η Γιώργος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Πάντως θυμάμαι και εσάς να έχετε σαφέστατη θέση υπερ του περίφημου εμβολίου, το οποίο με κάθε τρόπο προωθούσατε, χαρακτηρίζοντας τις διαφορετικές απόψεις γραφικές, απαξιώνοντάς τις...
5 Ο/Η giorgosn έγραψε: (πριν 10 έτη)
Υπάρχει κάτι που δεν έχει γίνει κατανοητό: Κάθε πανδημία είναι απρόβλεπτη. Δεν γνωρίζεις πως θα εξελιχθεί γιατί κάθε φορά ο ιός είναι διαφορετικός. Οποιαδήποτε χρονια μπορεί να επαναληφθεί το περίφημο 1918 οπου το ιός ήταν καταστροφικός. Η επιστημονική κοινότητα και ο Π.Ο.Υ. βλέποντας το στέλεχος του ιου για την χρονια ετοιμάστηκαν για το χειρότερο. Το αν γρίπη έγινε show στα ΜΜΕ ή αν κέρδισαν οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν αλλάζει το γεγονός οτι η ανθρωπότητα τη χρονιά που μας πέρασε ήταν τυχερή. Σε τέτοιες περιπτώσεις βασισμένος στην επιστημονική γνώση, βλέποντας οτι υπάρχει κίνδυνος, προετοιμάζεσαι για το χειρότερο. Αν τελικά είσαι τυχερός, δεν σημαίνει οτι κακώς προετοιμάστηκες. Στα επόμενα χρόνια θα ξαναεμφανιστεί ύποπτος ιός. Και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προετοιμαστούμε για την καταιγίδα ακόμα κι αν δεν είμαστε σίγουροι αν θα έρθει.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 5

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)