Ηλεκτρονική Έκδοση

Δωρέαν φύλαξη βλαστοκυττάρων ανακοίνωσε ο Αν. Βγενόπουλος

Δωρεάν θα γίνεται η συλλογή, επεξεργασία και φύλαξη βλαστικών κυττάρων ομφαλοπλακουντιακού αίματος, για οικογενειακή ή για δημόσια χρήση, στα μαιευτήρια «Μητέρα» και «Λητώ», όπως ανακοίνωσε ο Αν. Βγενόπουλος. Τον Μάιο, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 435.000 ευρώ στα μαιευτήρια «Ιασώ», «Μητέρα» και «Λητώ» επειδή χρέωναν τους γονείς για τη λήψη των βλαστοκυττάρων.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του ομίλου ΥΓΕΙΑ, τα μοσχεύματα από βλαστικά κύτταρα που φυλάσσονται για δημόσια χρήση, θα παρέχονται εντελώς δωρεάν από τη Stem- Health Hellas στους ασθενείς, χωρίς να επιβαρύνονται οι ίδιοι ή τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε: "Όλη αυτή η ιστορία με τις χρεώσεις από οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο σήμερα τελειώνει οριστικά. Με την πρωτοβουλία που έχει πάρει ο όμιλός μας δεν υπάρχει καμία χρέωση ούτε κατά τη συλλογή ούτε κατά την επεξεργασία ούτε κατά την αποθήκευση ούτε κατά το μόσχευμα. Δεν υπάρχει κάποιο κομμάτι από όλη αυτή τη διαδικασία όπου να υπάρχει η παραμικρή χρέωση".

Διαβάστε επίσης:

Τα μαιευτήρια θα πληρώσουν για την παράνομη χρέωση

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας