Έντυπη Έκδοση

Πολυπαραγοντική παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι πολυπαραγοντική.

Βασικοί παράγοντες είναι:

** Διατροφή

* Ποσότητα φαγητού

* Είδος φαγητού

* Ποιότητα φαγητού

* Ωρες γευμάτων

**Η κατακράτηση από τα κύτταρα των οργάνων μας περισσότερου νερού από ό,τι χρειαζόμαστε. Αυτό οφείλεται:

1 Στο περισσότερο από όσο πρέπει αλάτι που καταναλώνουμε στα γεύματά μας.

2Στο στρες που αυξάνει την παραγόμενη στα κύτταρά μας κορτιζόλη η οποία κατακρατά νερό και διογκώνει τα κύτταρα και ως εκ τούτου τα όργανα του σώματός μας και γενικότερα ολόκληρο το σώμα μας.

**Η τοπική συσσώρευση λίπους, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, στους άνδρες στην κοιλιά και στις γυναίκες σε μηρούς, γλουτούς και κοιλιά, το οποίο οξειδώνεται και δεν αποδομείται εύκολα παρά τις δίαιτες.

* Τα αμυλώδη, πατάτες, ψωμιά, μακαρόνια κ.λπ. Τα αμυλώδη μετατρέπονται άμεσα σε σάκχαρα και τα σάκχαρα άμεσα σε λίπος.

Οι ως άνω παχυσαρκικοί παράγοντες είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν με υπεραπλουστευμένους τρόπους του τύπου «πιες ένα τσάι» ή «πάρε ένα χάπι».

Η πολυπαραγοντική παχυσαρκία θέλει για κάθε αίτιο και ειδική αντιμετώπιση ώστε το αποτέλεσμα να είναι ενιαίο και όσον το δυνατόν μονιμότερο.

1 Λαιμαργία. Μείωση του φαγητού με εγγυημένο προϊόν.

2 Τοπικό λίπος. Αποξείδωση του τοπικού λίπους και αποβολή του με συστηματική και τοπική αγωγή.

3Κατακράτηση νερού από τα κύτταρα. Μείωση του αλατιού από τη διατροφή μας και χαλάρωση με ειδικό προϊόν που μειώνει το νερό από τα κύτταρα όσο κοιμάστε.

4 Αμυλώδη. Για να μη μετατραπούν τα αμυλώδη σε σάκχαρα και στη συνέχεια σε λίπος, πρέπει να απενεργοποιηθεί η αμυλάση, το ένζυμο που κάνει τη μετατροπή. Το προϊόν αυτό το παίρνουμε μισή ώρα πριν από το γεύμα με αμυλώδη.

Φυτικά και ακίνδυνα

Υπάρχουν προϊόντα απολύτως φυτικά και εντελώς ακίνδυνα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον δικό σας παράγοντα παχυσαρκίας, αρκεί να θέλετε να μπείτε στη διαδικασία αδυνατίσματος. Εύκολες και μαγικές λύσεις με ένα χάπι ή ένα τσάι και καφέ, δεν υπάρχουν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Με λέξεις-κλειδιά
Διατροφή και Διαιτολογία