Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευεργετικοί για την καρδιά οι χυμοί των φρούτων

Οι φρουτοχυμοί φαίνεται πως οφελούν την καρδιά, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές που έκαναν στο εργαστήριο πειράματα με χοίρους, οι οποίοι τράφηκαν με διάφορα μείγματα φρουτοχυμών, εμφάνισαν χαλάρωση στα τοιχώματα των αρτηριών τους.

Παραμένει να αποδειχτεί ότι και στους ανθρώπους οι φρουτοχυμοί έχουν ωφέλιμη δράση όσον αφορά στην καρδιαγγειακή λειτουργία. Ωστόσο, για μια ακόμη φορά οι επιστήμονες δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν ακριβώς γιατί τα φρούτα κάνουν καλό στην καρδιά. Η ευεργετική δράση των χυμών αποδίδεται κυρίως στην χημική ουσία πολυφαινόλη, που υπάρχει σε φρούτα και καρπούς.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food and Function, της Βασιλικής Εταιρίας Χημείας της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC, έρχεται να ενισχύσει τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών, που έχουν δείξει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δρουν προστατευτικά για την καρδιά.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ανάμεσα στα πιο ωφέλιμα για την καρδιά φρούτα, που θα έπρεπε να περιλαμβάνονται σε ένα φρουτοχυμό, είναι τα σταφύλια και τα φραγκοστάφυλα. Από την άλλη, οι επιστήμονες επισήμαναν ότι οι φρουτοχυμοί περιέχουν λιγότερες φυτικές ίνες και περισσότερα σάκχαρα σε σχέση με τα ολόκληρα φρούτα.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιστημονικές έρευνες και μελέτες