Ηλεκτρονική Έκδοση

Αύριο η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Δωρεάν αναπνευστικός έλεγχος σήμερα και αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος

Στο πλαίσιο τη Παγκόσμιας Ημέρας του Καπνίσματος, αύριο στις 31 Μαΐου, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία πραγματοποιεί σήμερα 30 και αύριο 31 Μαΐου,δωρεάν σπιρομετρήσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Η σπιρομέτρηση είναι ένας έλεγχος του πόσο καλά αναπνέει κανείς και μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση διαφόρων αναπνευστικών παθήσεων. Η εξέταση είναι ανώδυνη και διαρκεί περίπου 5 λεπτά.

Αυτό που απαιτείται είναι από τον ασθενή να πάρει μια βαθιά εισπνοή και στη συνέχεια να εκπνεύσει με δύναμη σε μια ειδική συσκευή η οποία υπολογίζει τον αέρα στους πνεύμονές  και πόσο γρήγορα μπορείτε κανείς να τον εκπνεύσει.

Σύμφωνα με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία το κάπνισμα αποτελεί σήμερα την πρώτη αιτία νοσηρότητας παγκοσμίως. Σχετίζεται, μεταξύ άλλων, άμεσα ή έμμεσα με μια σειρά από παθολογικές καταστάσεις, όπως ο καρκίνος στον πνεύμονα και σε άλλα όργανα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, τα καρδιακά νοσήματα, η περιφερική αγγειακή νόσος, η εγκεφαλική αγγειακή νόσος, η ελαττωματική εμβρυϊκή ανάπτυξη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Για το ίδιο θέμα
Θανατηφόρο το κάπνισμα για 6 εκατ. ανθρώπους στον κόσμο