Ηλεκτρονική Έκδοση

Την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

Σύνοδος των υπουργών Υγείας της ΕΕ για τον Έμπολα

Ενημέρωση από Βορίδη στη Βουλή την Τετάρτη

Συνάντηση στις Βρυξέλλες θα έχουν την Πέμπτη οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ με αντικείμενο την ενδεχόμενη ενίσχυση των ελέγχων στους ταξιδιώτες που προέρχονται από τις αφρικανικές χώρες οι οποίες πλήττονται από την επιδημία του Έμπολα.

Σύμφωνα με την ιταλική προεδρία, που ανέλαβε και τη σχετική πρωτοβουλία, η συνάντηση της Πέμπτης θα επικεντρωθεί μόνο σε μια "ανταλλαγή απόψεων", ενώ η εφαρμογή μέτρων επαφίεται σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Μια ευρωπαϊκή πηγή σημείωσε ότι οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης "την αποτελεσματικότητα των μεθόδων εντοπισμού (των ασθενών) που εφαρμόζονται κατά την αναχώρηση των επιβατών από τις πληγείσες χώρες".

Η Βρετανία είναι μέχρι στιγμής η μοναδική χώρα της ΕΕ που έχει επιβάλει ελέγχους κατά την άφιξη των επιβατών στα κυριότερα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμού του Λονδίνου, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ και του Καναδά.

Λιγότερες από 6 χώρες της ΕΕ –μεταξύ των οποίων η Γαλλία και το Βέλγιο– διατηρούν απευθείας αεροπορική σύνδεση με τις χώρες της Δυτικής Αφρικής όπου έχει ξεσπάσει η επιδημία.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, ορίστηκε ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η χώρα σχετικά με την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος του ιού Έμπολα στην επικράτεια, από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, για την ερχόμενη Τετάρτη 15 Οκτωβρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, σε σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Υγείας με αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων, επιστήμονες από το ΚΕΕΛΠΝΟ και στελέχη του ΕΚΕΠΥ, αποφασίστηκε ενίσχυση των προληπτικών μέτρων με άμεση στελέχωση των πυλών εισόδου της χώρας με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό, πλήρως ενημερωμένο για τον νέο ιό.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Υγεία
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση