Έντυπη Έκδοση

Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών

Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2002 από συγγενείς ανοϊκών ασθενών και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη νόσο Alzheimer.

Εχει σκοπό να προωθήσει την ενημέρωση, την κατανόηση και την υποστήριξη όλων όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη νόσο αυτή. Στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ και με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών λειτουργεί 2 Κέντρα Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς, στην οδό Μάρκου Μουσούρου 89 και Στίλπωνος 33 στο Παγκράτι (τηλ. 210-7013271) και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Βαθέως 25 και Πανόρμου στους Αμπελοκήπους (τηλ. 210-6424228). Τα Κέντρα Ημέρας είναι μονάδες ημερήσιας θεραπευτικής φροντίδας ασθενών με νόσο Alzheimer και οι δραστηριότητές τους περιλαμβάνουν:

- Ομάδες θεραπείας νοητικής ενδυνάμωσης.

- Τροποποίηση προβληματικών συμπεριφορών.

- Θεραπείες τέχνης

- Γυμναστική.

- Δημιουργική απασχόληση (ζωγραφική, χειροτεχνία κ.ά.).

- Ειδικές θεραπείες (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία κ.ά.).

- Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις οικογένειες των ασθενών.

- Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

Αλλη δραστηριότητα της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών είναι το πρόγραμμα «Φροντίδα στο Σπίτι για ανοϊκούς ασθενείς», που απευθύνεται σε οικογένειες ανοϊκών ασθενών που δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω της βαρύτητας της νόσου ή άλλων προβλημάτων. Στόχος του προγράμματος είναι η παραμονή των ανοϊκών ασθενών στο οικογενειακό περιβάλλον, η αποφυγή της ιδρυματικής φροντίδας, η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών κ.τ.λ. Ομάδα από ψυχολόγο, νοσηλευτή ή γιατρό επισκέπτεται περιοδικά τις οικογένειες των ασθενών προσφέροντας εντελώς δωρεάν εκπαίδευση στους τρόπους φροντίδας των ασθενών, ψυχοκοινωνική στήριξη και επικοινωνία με την κοινότητα.

Ιστοσελίδα: www.alzheimerathens.gr

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία