Ηλεκτρονική Έκδοση

Εξαρτημένοι από το αλκοόλ διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα

Από αλκοολική εξάρτηση πάσχουν περίπου διακόσιες χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα ενώ 5.000 θάνατοι οφείλονται σε αιτίες που σχετίζονται με την κατάχρηση αλκοόλ σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Μελέτης Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Τα στοιχεία της Εταιρίας θα παρουσιαστούν στη διάρκεια ημερίδας που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση γενικότερα σε θέματα που αφορούν τις συνέπειες της χρήσης αλκοόλ.

Σύμφωνα με την Εταιρία, το 30% των έφηβων μαθητών έχει πιει περισσότερες από 20 φορές σε ένα χρόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως το ουίσκι και η βότκα.

Το αλκοόλ είναι ο τρίτος σημαντικότερος παράγοντας πρόκλησης ασθενειών και πρόωρου θανάτου στην Ευρώπη, μετά το κάπνισμα και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Περίπου 55 εκατομμύρια ενηλίκων Ευρωπαίων, δηλαδή το 15% του ενηλίκου πληθυσμού, καταναλώνουν τουλάχιστον σε επικίνδυνο επίπεδο ποσότητες αλκοόλ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η γιαννης έγραψε: (πριν 10 έτη)
και αυτο γιατι ο καπνος κ το αλκοολ ειναι νομιμα ενω για ουσιες λιγοτερο βλεβερες οπως η THC που εμπεριεχεται στην κανναβη φυλακιζονται ακομα χρηστες
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Με λέξεις-κλειδιά
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση