Ηλεκτρονική Έκδοση

Παραιτήθηκε ο Κυριακού από ΕΟΕ και Πανελλήνιο

Ο Μίνωας Κυριακού με επιστολή του προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησε σήμερα την αποχώρηση του από τον αθλητισμό. Ο ιδιοκτήτης του ANT1, υπέβαλλε την παραίτηση του από την ολομέλεια της ΕΟΕ που έγινε ομόφωνα αποδεκτή.


"Η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό, τον οποίο υπηρέτησα με αγάπη και ανιδιοτέλεια επί σειρά ετών ολοκληρώθηκε οριστικά, καθώς παραιτούμαι από οποιαδήποτε αιρετή θέση κατέχω" αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο κ.Κυριακού, αποχωρεί τόσο από την προεδρία της Ομοσπονδία Τοξοβολίας όσο και από τον Πανελλήνιο όπου επίσης ήταν πρόεδρος. Διευκρίνισε εξάλλου πως η παραίτηση του ισχύει από σήμερα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ο κ. Κυριακού διατέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από τον Φεβρουάριο του 2005, όταν μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας διαδέχθηκε το Λάμπη Νικολάου, έως και τον Φεβρουάριο του 2009, όταν μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν εξελέγη ο Σπύρος Καπράλος.

Στην απόφαση παραίτησης οδηγήθηκε για να προλάβει την έκπτωση του, μετά τη δικαστική εμπλοκή του σε υπόθεση με πολεοδομικές παραβάσεις στη βίλα του στον Άγιο Αιμιλιανό. Μετά την καταδίκη του από το Εφετείο Ναυπλίου, παραπέμφθηκε σε δίκη στις 9 Δεκεμβρίου 2010 για απόπειρα εξαπάτησης του δικαστηρίου, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, αυθαίρετη μεταβολή αιγιαλού και παράνομη κατάληψη δημοσίου κτίσματος.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Πανελλήνιος Γ.Σ.
Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ)