Έντυπη Έκδοση

Μαζικές μαχητικές πορείες στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών έγιναν χθες το μεσημέρι έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των δύο απεργιακών διαδηλώσεων, που οργάνωσαν η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (τμήμα της ΑΔΕΔΥ) και το ΠΑΜΕ.

Το μπλοκ της «Πρωτοβουλίας Σωματείων», το οποίο συμμετείχε στην πορεία της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), συνέχισε μετά τη διάλυσή της, έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας, και κατευθύνθηκε στο δημαρχείο, όπου απεργοί κρέμασαν πανό κι επιχείρησαν να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Εκεί υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη που απώθησε τους διαδηλωτές κι έκανε χρήση χημικών εναντίον τους. Τα χημικά έπληξαν διαδηλωτές και περαστικούς που εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι τραυματίστηκαν έξι διαδηλωτές και μια γυναίκα που περνούσε από το σημείο και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΝ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης κατήγγειλε ότι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν με κλομπ συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς.

Κατάληψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης είχαν κάνει νωρίτερα (5.30 με 10 το πρωί) μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία απέκλεισαν τις εισόδους και δεν επέτρεπαν την είσοδο σε κανέναν στο εν λόγω χρονικό διάστημα.

Και οι δύο πορείες ήταν μαζικές, μαχητικές και κατευθύνθηκαν προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης. Προηγήθηκαν οι συγκεντρώσεις της ΕΔΟΘ στην πλατεία Αγ. Σοφίας και του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας