Ηλεκτρονική Έκδοση

Άρση του πλαφόν στα δίδακτρα προωθεί η Βρετανία

Ο υπουργός Ανάπτυξης της Βρετανίας, Βινς Κέιμπλ, έδωσε την έγκρισή του σε έκθεση η οποία προτείνει την κατάργηση του πλαφόν στην αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια της Αγγλίας.

Ο Κέιμπλ δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων πως ο ίδιος επιδοκιμάζει τις συστάσεις της επιτροπής του Τζον Μπράουν ως “δίκαιες και οικονομικά προσιτές”.

Οι προτάσεις αφορούν μόνο στους Βρετανούς και Ευρωπαίους φοιτητές, τα τέλη εγγραφής των οποίων δεν μπορούν -με την υπάρχουσα νομοθεσία- να ξεπερνούν τα 3.800 ευρώ.

Η έκθεση προτείνει την άρση του πλαφόν στα τέλη εγγραφής των βρετανικών πανεπιστημίων, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε πανεπιστήμιο να ορίζει το ίδιο το ύψος των τελών του. Στόχος είναι να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα βρετανικά πανεπιστήμια.

"Οι προτάσεις μας δίνουν τη δυνατότητα για καλύτερης ποιότητας εκπαίδευση", εκτιμά η έκθεση που είχε ζητήσει η προηγούμενη κυβέρνηση των Εργατικών από ομάδα ειδικών της οποίας προΐσταται ο πρώην γενικός διευθυντής της πετρελαϊκής εταιρείας BP, Τζον Μπράουν.

Από την πλευρά τους, τα πανεπιστημιακά συνδικάτα και οι φοιτητές απέρριψαν την πρόταση εκτιμώντας ότι θα δώσει "το τελειωτικό χτύπημα στην προσιτή πανεπιστημιακή εκπαίδευση".

Σύμφωνα με το εθνικό συνδικάτο φοιτητών οι πιο φτωχοί "δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια που θα έχουν υπερβολικές τιμές".

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι θα εξεταστεί περαιτέρω η έκθεση Μπράουν, με στόχο να αρχίσει να ισχύει από το 2012.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βρετανία